Cinci condimente care te ajută să slăbeşti. Toţi le avem în bucătărie

Ana Vasilescu / 10 sep 2019 / 12:58

Există cinci condimente care te ajută să slăbeşti. Este vorba despre usturoi, muştar, ardeiul iute, chimenul şi ghimbirul. Pe lângă cunoscutele beneficii pentru sănătate, aceste condimente te ajută atunci când vrei să slăbeşti. 

Usturoi

Acesta mărește producția de hormoni, astfel încât accelerează pierderea caloriilor din organism. De asemenea, usturoiul reduce și retenția de lichide, un alt element cheie pentru pierderea în greutate. 

Muștar

Semințele de muștar cresc rata metabolică a corpului uman cu 25%, ceea ce înseamnă că ardem caloriile mai eficient. Această accelerare a metabolismului vă ajută să pierdeți până la 50 de calorii suplimentare pe oră, consumând doar 3 - 5 linguri. 

Ardeiul iute

Ardeiul iute reduce aportul de calorii, nivelul țesutului adipos și grăsimile din sânge. 

Chimen

Cu o istorie lungă de utilizare medicamentoasă, chimenul este un alt condiment care stimulează metabolismul. Acesta scade grăsimea de pe abdomen. Util pentru digestie, îmbunătățește memoria, precum și controlul glicemic la persoanele cu diabet zaharat tip 2.

Ghimbir

Ghimbirul este, de asemenea, un bun aliat pentru pierderea în greutate. La fel ca ardeii, acesta are proprietăți termogene care ajută la creșterea metabolismului. În plus, ajută la reducerea celulitei. La aceasta trebuie să adăugăm beneficiile sale obișnuite, cum ar fi proprietățile antiinflamatorii.