Cîmpeanu îi cere lui Voiculescu ore remediale față în față, indiferent de SCENARIU: Trebuie să înceapă FOARTE curând

Foto: Agerpres / Agerpres
Foto: Agerpres / Agerpres

Ministerul Educației a făcut noi cereri către Ministerul Sănătății. 

Vezi și: Parlamentari PSD și AUR, prinși în FLAGRANT la votul pe BUGET. Votau la DOUĂ mâini: Este al nouălea vot la două cartele VIDEO

Ministerul Educației îi cere lui Vlad Voiculescu ca orele remediale să fie făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea, iar simulările examenelor naţionale şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică

Sorin Ion, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei,  a declarat că a trimis mai multe solicitări Ministerului Sănătăţii în acest sens.

"Ministerul Educaţiei a solicitat Ministerului Sănătăţii cinci lucruri, nu doar purtarea măştii sau nepurtarea măştii. Am solicitat în primul rand desfăşurarea orelor de activitate remedială, care trebuie să înceapă foarte curând, desfăşurarea lor exclusiv faţa în faţa, indiferent de scenariu, evident făcând abstracţie de situaţiile în care localitatea este în carantină, dar în cele trei scenarii să funcţionăm cu grupele pentru activitatea remedială dintr-un motiv foarte simplu: aceste grupe vor fi în medie de 12 elevi, adică acolo se poate asigura o distanţarea suficienta astfel încât riscurile epidemiologice sa fie minime, dar sa permitem şi participarea elevilor de clasele V, VI, VII", a declarat Sorin Ion, la B1 TV.

Masca de protecție să dispară de la orele de sport

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au cerut ca simulările examenelor naţionale şi examenele propriu-zise să fie cu prezenţă fizică, iar masca de protecţie să dispară de la orele de sport.

"Am solicitat ca simulările examenelor naţionale cele care se vor desfăşura la sfârşitul acestei luni, dar şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică totală. Evident, în acele zile neparticipând la şcoală ceilalţi elevi. Nu îl ultimul rând, argumentatele nostru pentru a renunţa la măştile de protecţie în timpul orelor de sport sunt convins ca cel puţin pentru aceste ore desfăşurate pe terenul de sport va fi înţeles şi permis. Măsura purtării măştii poate fi înlocuită de o distanţare cat mai mare şi în cazul sălilor de aerisire permanentă", a mai completat el.

Până în prezent, ministrul Sorin Cîmpeanu a câștigat toate disputele cu ministrul Vlad Voiculescu și alți secretari de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel