Cîmpeanu anunță o reformă în învățământ privind titularizarea profesorilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli. Obiectivul este ca totul să aibă loc înainte de vacanța de vară. 

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că e nevoie de conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. 

În acest sens, a spus ministrul Cîmpeanu, „trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor.

Întrebat la Europa FM dacă urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori din țară, Sorin Cîmpeanu a răspuns afirmativ. 

Ministrul a precizat că „obiectivul este să reușim acest lucru înainte de vacanța de vară” și că vor fi scoase la concurs atât posturile de directori, cât și cele de directori adjuncți. 

De asemenea, ministrul Educației a mai adăugat la Europa FM că va lua în calcul și titularizarea pe o perioadă determinată a cadrelor didactice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel