Cifre record în relația România-SUA

Schimburile comerciale dintre România şi SUA au crescut în anul 2017 cu 18,5%, faţă de 2016, ajungând la 3,149 miliarde de dolari.

Schimburile comerciale dintre România şi SUA au crescut în anul 2017 cu 18,5%, faţă de 2016, ajungând la 3,149 miliarde de dolari, informează Ambasada României în Statele Unite ale Americii, citând informaţii oficiale publicate de Departamentul Comerţului al SUA.

În 2017, România a exportat în SUA bunuri în valoare de 2,201 miliarde de dolari şi a importat de 948,1 milioane de dolari.

"Creşterea record a nivelului schimburilor comerciale dintre România şi Statele Unite ale Americii arată consolidarea dimensiunii economice a parteneriatului strategic dintre cele două ţări. Anul 2017 s-a remarcat prin cea mai mare misiune comercială românească în SUA în cadrul evenimentului Select USA, respectiv prin cea mai mare misiune comercială americană în România în cadrul evenimentului Trade Winds. Potenţialul de creştere a relaţiei economice bilaterale în următorii ani este imens, atât prin confirmarea unor investiţii strategice americane, cât şi prin stimularea exporturilor româneşti în SUA", a declarat ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior.

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel