Chirieac, întrebarea zilei: Ce face Guvernul României AICI?

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a propus chemarea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, în Comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului. Cere explicații în legătură cu măsurile luate de Guvern pentru a proteja lucrătorii români din străinătate în perioada pandemiei. 

Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3: ”Eu nu înțeleg de ce este chemat ministrul de Externe. Ce treabă are Ministerul de Externe cu românii care merg să muncească în străinătate? Dacă era chemat ministrul Muncii, pentru că înțeleg că s-a semnat un acord, da, aș fi înțeles. Să nu uităm că-n UE, nu doar MAE tutelează domeniile de activitate, fiecare minister are domeniul său și miniștrii colaborează direct cu omologii lor din statele UE. Aici trebuie văzut dacă există un acord guvernamental și dacă el a fost încălcat. Dacă eu, ca simplu cetățean român liber, membru al UE, mă duc să culeg sparanghel, ce treabă are statul român cu mine? Statul român încearcă să fie ultra-paternalist acum cu cetățeanul român diasporean, de mare valoare, culegător de sparanghel, dar care nu plătește nicio taxă statului român, să ne înțelegem, că atunci când a venit pandemia, până și carantina a plătit-o statul român. Dacă cumva m-am îmbolnăvit, eu, român în diaspora, trăind așa de 10-15 ani, statul român mi-a plătit și asigurarea medicală, deși eu n-am contribuit niciodată în perioada asta.”

Analistul politic a mai subliniat că românii care muncesc astfel câte șase luni în Germania, Franța, Italia, când se întorc în țară, cu acei bani își întrețin familia încă șase luni și, implicit, pe ei, însă întreabă ce face Guvernul pentru acești oameni ca să aibă posibilitatea muncii în țară, dar, pe deasupra, să poată ca seara să se întoarcă la familiile lor: ”Ce face Guvernul României aici? Ori face o politică în așa fel încât să muncesc și eu- n.r. român în diaspora- acasă, să mă duc seara la familie, să-mi văd copiii cum cresc, să am grijă de mine și de ai mei, ori, dacă nu, despre ce e vorba?”. 

Bogdan Chirieac a mai subliniat că este o butaforie a crede că statul român are un cuvânt a spune în fața Germaniei vizavi de drepturile muncitorilor sezonieri din țara noastră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel