Cezar Preda: CSM va da răspuns pe lege

preda dc
preda dc

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Cezar Preda, a declarat astăzi că poziția CSM va fi una bazată pe lege în cazul unei imixtiuni justițiare, dar și în cazul unor eventuale dovezi care să arate că procurorii au acționat abuziv, informează Agerpres.

[caption id="attachment_221707" align="alignleft" width="310"] foto: Mediafax[/caption] Cezar Preda a afrimat că poziția Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se va baza pe lege în cazul sesizării Inspecției Judiciare cu privire la o eventuală imixtiune în justiție din partea mai multor lideri politici care au făcut declarații despre comportamentul procurorilor în ancheta referendumului. Acesta a adăugat că un răspuns identic va oferi CSM în cazul în care vor fi constatate abuzuri din partea unor procurori. Cezar Preda a mai menționat că e știut faptul că judecătorii și procurorii nu pot fi intimidați."Experienţa noastră cu privire la poziţiile din CSM, atât în partea judecătorilor, cât şi din partea procurorilor, ne spune că nu-i poţi intimida şi nu-i poţi influenţa. Eu cred că ceea ce înseamnă componenta procurorilor din CSM, ei vor analiza foarte riguros dacă politicul imixtionează în ceea ce înseamnă o activitate normală. La fel cum sunt ferm convins că acolo unde se vor constata abuzuri ale procurorilor va reacţiona în acelaşi mod, conform legii. Deci, nu excludem şi posibilitatea ca unii dintre procurori să-şi fi depăşit atribuţiunile, dar asta analizează CSM. Deci, cred că vor primi răspuns pe lege şi într-un caz şi în celălalt," a declarat prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda, într-o conferință de presă.

CSM a sesizat astăzi Inspecția Judiciară, pentru a se efectua verificări cu privire la o posibilă încălcare a independenței justiției, prin afirmațiile publice ale președintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, ale prim-ministrului Victor Ponta și ale președintelui interimar Crin Antonescu, în legătură cu anchetele procurorilor ce privesc desfășurarea referendumului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel