Cel mai important e adevărul, cei mai importanți sunt oamenii. Lecțiile pe care ni le-au lăsat titanii Titu Maiorescu și Spiru Haret

Prof. univ. dr. Liviu Papadima, la DC Edu
Prof. univ. dr. Liviu Papadima, la DC Edu

Prof. univ. dr. Liviu Papadima a fost invitatul prof. univ. dr. Sorin Ivan în prima ediție DC Edu. 

În cadrul emisiunii, prof. univ. dr. Liviu Papadima a amintit decidenților de astăzi lecțiile pe care le-au oferit titanii Titu Maiorescu, fondatorul culturii și civilizației românești moderne, și Spiru Haret, fondatorul învățământului românesc modern. 

”De la Maiorescu lucrul fundamental pe care-l învățăm este că cel mai important în viața unei națiuni este adevărul. Asta a fost credința lui, afirmată explicit, răspicat, care i-a structurat întreaga gândire și întregul demers” a spus prof. univ. dr. Liviu Papadima. ”Și către adevăr ne conduce educația” a completat prof. univ. dr. Sorin Ivan. 

Vezi continuarea pe DCNewsTV

Nu uitați că prof. univ. dr. Sorin Ivan, decanul Universității „Titu Maiorescu” din București, dar și directorul revistei Tribuna Învățământului, vă așteaptă, în fiecare luni, de la ora 09.00, cu o emisiune dedicată educației, DC Edu, transmisă pe DCNews.ro, la DCNewsTV.ro, precum și pe Facebook și Youtube DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel