Virgil Popescu, ceartă NĂUCITOARE în direct: Ziceți că sunteți săraci, dar faceți pomeni!

Virgil Popescu, ministru al Economiei, a fost parte dintr-un scandal incredibil, în direct. 

Denise Rifai l-a întrebat pe Sorin Chiriţă, city manager al Primăriei Municipiului Bucureşti, de ce ”Ministerul Economiei trebuie să plătească cheltuiala pe care primăria trebuie să o plătească pentru căldura bucureștenilor, 670 de milioane de lei, iar ministrul Economiei spune că ?Ministerul Economiei se pregătește să execute Primăria Capitalei pentru neplata aceasta pe care o are de făcut către ELCEN, adică o poprire”:

- ”Nu există posibilitatea juridică”, a răspuns Chiriță.

- ”Vom vedea”, a replicat imediat Virgil Popescu, ministrul Economiei, ușor iritat, aflat în platoul emisiunii ”Legile Puterii”, de la Realitatea Plus. ”Câte concerte ați făcut în 2019 la primăria Capitalei? Că ziceți că n-aveți bani! Câte vouchere de biciclete ați dat? Ziceți că sunteți săraci, dar faceți pomeni electorale!” a continuat Popescu. 

- ”Vă spun eu, foarte puține!” a răspuns Chiriță.

- ”Aș vrea să-i spun eu, că poate domnul administrator Chiriță nu știe: 32 de milioane de euro pe an vă costă concertele și târgurile. Că sunteți săraci! Banii ăștia se puteau ține pentru asigurarea confortului termic al bucureștenilor” a mai spus ministrul, miercuri seara.

- ”Cetățenii Bucureștiului nu trebuie să asiste la meciuri politice, strigătul de disperare a fost făcut la începutul anului”, a mai spus Sorin Chiriță.

- ”La începutul anului aveați guvernul dvs... Și vă mai dau o cifră: campania de publicitate a Companiei de Consolidare a costat  șase milioane de lei, jumătate din cât ați spus dvs.”, a mai spus ministrul Popescu.

- ”E obligația Guvernului republicii să asigure resursele pentru continuitatea serviciilor publice”, a încercat să spună și Chiriță.

- ”E obligația Guvernului să vă dea bani și dvs. i-ați cheltuit prost! Cheltuim bani aiurea în timpul anului și apoi cerem de la Guvern că nu mai avem!”, a încheiat cu vocea ridicată ministrul Virgil Popescu.

Banii ceruți de Primăria Capitalei

”ELCEN nu se va opri, iar Primăria va fi executată silit. Vom găsi o soluție, nu putem merge așa la infinit”, a declarat Virgil Popescu. El susține că Termoenergetica nu a semnat contractul cu ELCEN, apreciind că PMB ”trage de timp ca să nu plătească facturi”.

Popescu a adăugat că primăria a solicitat Guvernului 670 de milioane de lei, sumă egală cu fondul de rezervă al Guvernului, deși are „un buget enorm” și fiind convins că are bani în cont. „Cred că au cerut banii la mișto”, a spus ministrul.

Virgil Popescu a dat asigurări că ELCEN nu va întrerupe furnizarea energiei termice, dar că gazele trebuiesc plătite: ”Primăria trebuie să înțeleagă că bucureștenii plătesc și ea trebuie să plătească mai departe”, citează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel