Cea mai gravă scurgere de informații clasificate. SUA continuă ancheta: ”Nu știm cine este responsabil și asta ne preocupă”

Fotografie de la Markus Winkler/ Pexels
Fotografie de la Markus Winkler/ Pexels

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe spune că nu se știe cine este în spatele scurgerii de informații clasificate pe măsură ce ancheta continuă.

Statele Unite au declarat că încă evaluează aparenta scurgere de documente care conțin informații militare americane.

”Dezvăluirea materialelor sensibile clasificate poate avea implicații uriașe nu numai pentru securitatea noastră națională, dar ar putea duce la pierderea vieții oamenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Chris Meagher, luni într-o conferință de presă, potrivit Al Jazeera.

”Fotografiile par să arate documente similare ca format cu cele folosite pentru a furniza actualizări zilnice liderilor noștri seniori cu privire la operațiunile legate de Ucraina și Rusia, precum și alte actualizări de informații”, a spus el.

Duminică, Departamentul de Justiție a deschis o anchetă penală în această situație.

Reacția Ucrainei. Scurgere de informații: Au fost făcute publice planurile secrete de război ale SUA și NATO pentru Ucraina. Pentagonul a demarat o anchetă

Multe dintre documente pretindeau să includă informații secrete despre războiul din Ucraina, în timp ce altele păreau să arate analize sensibile ale aliaților SUA, inclusiv Israel și Coreea de Sud, ridicând întrebări cu privire la supraveghere.

Întrebat luni despre amploarea scurgerii, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a răspuns: ”Nu știm ce este acolo. Nu știm cine este responsabil pentru asta și nu știm dacă mai sunt documente care vor urma să fie postate. Așa că urmărim acest lucru și îl monitorizăm cât putem de bine. Dar adevărul și răspunsul sincer la întrebare este că nu știm și asta ne preocupă”.

Unul dintre documente pretindea, de asemenea, să detalieze discuțiile interne dintre înalți oficiali sud-coreeni despre presiunea SUA asupra Seulului pentru a furniza arme Kievului și politica sa de a nu face acest lucru.

Scurgere de informații: Franța neagă prezența militară în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel