Ce spune Cătălin Ivan, candidat la șefia PSD, despre amânarea Congresului

Congresul PSD nu va mai fi organizat în martie, a anunțat, luni, președintele partidului, Victor Ponta. Decizia nu-l nemulțumește pe contracandidatul premierului la conducerea PSD, Cătălin Ivan, care nu crede că mișcarea este parte a unui calcul politic mai amplu gândit de Ponta.

"Congresul va avea loc. Faptul că se face înainte un Consiliu (Național) este foarte bine. S-a fixat în martie data Consiliului. Una dintre decizii Consiliului va fi cea care prevede data Congresului. În acest moment avem o conducere interimară, care nu poate însă rămâne la nesfârșit", a declarat Cătălin Ivan, luni, pentru DC News.

Partidul Național Liberal, care pregătește o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ponta, poate încerca înlăturarea Executivului social-democrat oricând după 1 februarie, înainte sau după Congresul PSD. Ivan nu vede nicio relație între decizia premierului de a amâna data Congresului și perspectiva unei moțiuni de cenzură.

"Nu cred. Sunt două lucruri distincte, pe orice discuție legată de guvernare suntem la unison", a punctat Ivan.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că în martie se va reuni Consiliul Național al PSD, care va stabili, între altele, data Congresului în care social-democrații își vor alege conducerea. Consiliul Național urmează să dezbată propunerile privind incompatibilitatea între calitatea de membru PSD și cea de urmărit penal, precum și separaea funcțiilor administrative de cele politice.

Planul PNL de preluare a puterii. Gorghiu: Depunem moțiune de cenzură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel