Ce s-ar putea întâmpla spre seară. Chirieac: Îmi e TEAMĂ!

Bogdan Chirieac, analist politic, a atras atenția supra unei probleme care ar putea apărea spre seară la urnele de votare. 

Bogdan Chirieac, analist politic, s-a aflat duminică în direct la România TV, unde a vorbit despre prezența la urnele de vot. Întrebat dacă oamenii știu cât de important este să ai un primar care să știe ce are de făcut cu adevărat, Bogdan Chirieac a răspuns astfel: 

”Eu nu cred lucrul acesta. Cred că lumea va ieși la vot tocmai ca să găsească, cei care doresc să iasă la vot, secția în stare bună. Dacă dimineață am avut senzația unei prezențe la vot mai mare, acum aflăm că este aceeași prezență ca în 2016 sau ca în turul al doilea al prezidențialelor, când am avut cea mai scăzută prezență la vot. Eu cred că important este de comparat cu prezența de la locale din 2016, să vedem cum stau lucrurile. De altfel, au ieșit cei mai în vârstă, cu un simț civic foarte dezvoltat.

Îngrijorător mi se pare Bucureștiul, care este pe locul doi din coadă la prezența la vot. Atenție! E vorba de un procent. Prezența la ora 12.00 e chiar mai redusă ca în 2016, dar, cu pandemia, cu catastrofa asta mondială, nu este un procent rău. Îmi e teamă însă de orele de seară pentru că lumea va dori să voteze, secțiile de votare sunt blocate, probabil că trebuia dublat numărul de secții de votare și se va ajunge și aici. S-ar putea întâmpla fenomene de genul celor întâmplate la alegerile prezidențiale din turul doi din 2014, știți foarte bine că românii din diaspora nu au mai putut să voteze. Mă gândesc că s-ar putea întâmpla acest lucru în România în secții de votare din mediul urban”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel