EXCLUSIV  Ce caută românii pe Google. Ela Moraru: Anul trecut românii au căutat ”ce zi e azi?”

foto pixabay/ Ce caută românii pe Google. Ela Moraru, CEO Google România, detalii din culise
foto pixabay/ Ce caută românii pe Google. Ela Moraru, CEO Google România, detalii din culise

Ce caută românii pe Google ne-a dezvăluit Ela Moraru, CEO Google România. 

”A fost un an interesant. Până nu demult românii căutau cum e vremea, aveam anumite căutări care ne făceau să zâmbim. Anul trecut românii au căutat ”ce zi e azi?”. Și am văzut multe schimbări în sensul în care universul nostru a devenit un microunivers” a spus Ela Moraru, în interviul DCNews.

Ea a explicat, în continuare, că ”am rămas captivi casei noastre, apartamentului în care locuim și, dintr-odată, căutările de tipul, de exemplu, pe zona de frumusețe, din ”cum să arăt mai bine” s-a transformat în ”cum să am grijă mai mult de mine” și serviciile și produsele căutate de români s-au schimbat.”

Ela Moraru ne-a dezvăluit că a fost un mare utilizator al zonei de cooking (n.r. de gătit), precizând că există o mare căutare a subiectelor de utilitate, de ajutor. 

”S-au schimbat foarte mult și obiceiurile de căutare în vederea cumpărării. Toată zona de casă și grădină a cunoscut o creștere de peste 200% în căutări” a mai afirmat Moraru. 

CEO-ul Google România a precizat că nu a lipsit zona de COVID, de simptome, de tratament: ”Toate acestea au fost foarte prezente în căutările românilor, a fost un interes foarte mare”. 

În cadrul aceluiași interviu, Ela Moraru a explicat românilor că sunt proprietarii datelor despre ei, dar și cum le pot gestiona:

"Este un beneficiu, dar și o responsabilitate incredibilă. Eu, cel puțin, așa o văd și sunt sigură că și majoritatea colegilor mei, care vin din această zonă a înțelegerii platformelor pe care le folosim. De exemplu, poate că mulți nu știu că în platforma Google ei sunt proprietarii datelor lor și că au acel tabel de bord, în momentul în care au un cont pe platforma Google, în care pot decide în orice moment că datele acelea nu mai vor să le stocheze în Google și vor să le mute pe altă platformă. E un beneficiu important pe care îl descoperim informându-ne despre platformă și despre ce soluții vă punem la dispoziție.", ne-a declarat Ela Moraru.

Vezi și: EXCLUSIV  Ela Moraru, Google România: Ce au în spate TOATE produsele Google. Remarca lui Vâlcu: Deci roboții...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel