Ministerul Mediului, buget scandalos pentru "Săptămâna verde": Sumă de cinci ori mai mică decât anunțul

foto: Freepik
foto: Freepik

 Suma din proiectul "Săptămâna verde” este de circa cinci ori mai mică față de cea anunțată inițial.

Ministerul Mediului a decis să aloce o sumă de 100 de milioane de lei pentru finanțarea programului "Săptămâna verde" în școli, pentru o perioadă de doi ani, 2024 și 2025. Această decizie a fost inclusă într-un proiect de hotărâre de guvern, care este supus consultării publice. Cu toate acestea, suma alocată pentru acești doi ani este de cinci ori mai mică decât cea anunțată inițial, scrie educatieprivată.ro.

„Săptămâna verde” fără finanțare

În luna iulie 2023, Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că „100 de milioane de euro de la Ministerul Mediului vor merge în școlile din România” și că vor fi folosiți pentru finanţarea “Săptămânii verzi”. În prezent, suma alocată pentru program scade la doar 100 de milioane de lei, ceea ce reprezintă doar o cincime din suma inițială anunțată anterior.

În această situație, dacă toate școlile din România aplică pentru aceste fonduri, ținând cont că există peste 2,9 milioane de elevi înscriși în unitățile de învățământ din țară, fiecărui elev i-ar reveni o sumă de 34 de lei pentru activitățile desfășurate în cadrul Săptămânii Verzi.

Pe de altă parte, având în vedere că finanțarea este pentru o perioadă de doi ani, un elev ar primi în medie 17 lei pe an pentru participarea la evenimentele din cadrul Săptămânii Verzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel