Cazul Roșia Montană. Ciolacu: Românii trebuie să ştie întotdeauna adevărul; va trebui să găsim soluţii

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța transparenței și a adevărului în cazul controversat al exploatării aurifere de la Roșia Montană.

În cadrul unei declarații recente, el a vorbit despre necesitatea ca românii să fie informați corect și complet în această chestiune.

Ciolacu a evidențiat și alte aspecte legate de transparență și responsabilitate, făcând referire la situația generată de pandemia de COVID-19 și la raportul Curții de Conturi. În acest context, el a subliniat necesitatea ca instituțiile statului și cei responsabili să ofere informații corecte și să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor.

”Cred că românii trebuie să ştie întotdeauna adevărul. La fel ca şi cazul cu vaccinurile, aşteptăm şi adevărul în urma raportului Curţii de Conturi din perioada când şi eu, şi dumneavoastră stăteam închişi prin case, nu aveam voie, şi alţii furau bani pe măşti neconforme şi multe altele. Cred că orice societate este mai puternică şi începe să creadă că merge în direcţia corectă în momentul în care cunoaşte adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește posibilele implicații financiare ale pierderii procesului legat de Roșia Montană, Ciolacu a asigurat că statul român va găsi soluții adecvate.

“Sunt ferm convins că statul român are o stabilitate macroeconomică. Va trebui să găsim soluţii. Dar şi cei implicaţi chiar dacă sunt decizii, spun, de oportunitate în primul şi în primul rând trebuie să le explice de ce le-au luat fiindcă nimeni altcineva nu ar fi luat acele decizii ţinând cont de informările pe care le-au primit de la instituţiile statului, de la miniştri de resort, de la jurişti, de la avocaţi”, a continuat Marcel Ciolacu.

Compania Gabriel Resources a acționat în instanțele internaționale statul român pentru blocarea exploatării aurului la Roșia Montană, iar decizia finală este așteptată în luna martie. Eventualele despăgubiri care ar putea fi impuse României pot fi semnificative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel