Cazul rețetelor false: nouă persoane arestate

retete
retete

Înșelăciune cu consecințe desosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani în domeniul farmaceutic- aceasta este rețeta pe care au primit-o nouă persoane implicate în cazul eliberării rețetelor false. Magistrații, în urma listei de infracțiuni primite, au decis să emită mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile .

Totuși, pronunțarea nu a fost una ușoară și rapidă. Cele nouă persoane au ajuns în fața judecatorilor Tribunalului Hunedoara sâmbătă, după ora 14.00. Pronunțarea a venit la ora 1.30, duminică dimineață.  Printre cei arestați se numără medici oncologi, adminstratori de farmacii, fost șef SRI, directorii unor lanțuri de farmacii din Hunedoara și Ilfov. 

Rețeta arestaților

Surse din rândul anchetei au dezvăluit că în fața judecătorilor au ajuns: Tatiana Făgădar, care este consilier local, președinta organizației municipale a PC Hunedoara. Cel mai important, ea face parte și din conducerea județeană a unui lanț de farmacii. A fost însoțită în fața judecătorului de soțul ei, Iulian Făgădar, și el arestat pentru 29 de zile. Și medicii oncologi au fost pe lista arestaților. Ei sunt Elisabeta Popa, șefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, dar și Alina Maura Popa. Soțul celei din urmă, Călin Popa, fost ofiţer SRI, a primit și el aceleași 29 de zile de arest preventiv, scrie Mediafax.

Au mai fost reţinuţi Cristian Doţiu şi Ciprian Ban, administratori la o farmacie din Hunedoara.  Doţiu este şi director zonal la un lanţ de farmacii din Ilfov care avea puncte de lucru în Hunedoara şi Orăştie. I-a însoțit Ramona Goia, administratorul unei farmacii din Deva, şi Adriana Enuţa, care ţinea contabilitatea firmelor implicate.

Mandat în lipsă pentru creatorul firmelor fantome

A fost emis și un mandat de arestare în lipsă pe numele unui fost consilier hunedorean în mandatul trecut din partea PC, Mihai Drăgoescu. Abnchetatorii spun că el a înfiinţat trei firme "fantomă", pe numele cărora emitea facturi false şi intermedia legăturile între medici şi farmacişti.

Avocatul unuia dintre inculpați a declarat că va depune recurs pe motiv că dovezile sunt nefondate- "nu sunt probe la dosar care să conducă la infracţiunile despre care se vorbeşte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel