Cazul Khashoggi: SUA amenință Arabia Saudită cu sancţiuni

SUA au  transmis vineri un nou avertisment Arabiei Saudite. evocând posibile sancţiuni dacă se dovedeşte că aceasta a fost în spatele dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi, transmite AFP. 

Donald Trump a atenţionat că 'ar putea' exista sancţiuni faţă de aliatul său saudit, însă a precizat că e prea devreme pentru a trage concluzii. Menajând într-o primă fază regatul sunnit în numele intereselor strategice comune, Trump a admis joi în premieră că acest jurnalist este foarte probabil mort, ameninţând Arabia Saudită cu 'foarte grave' consecinţe.

'Vom lua în considerare cu siguranţă o gamă largă de răspunsuri potenţiale' dacă Riadul este vinovat, a susţinut vineri într-un interviu pentru Voice of America, Mike Pompeo. Dar secretarul de Stat american a precizat că important este să se facă lumină în acest caz. El nu a detaliat eventualele sancţiuni ce ar putea fi decise. Dar liderii americani şi-au manifestat intenţia de a lucra împreună cu Congresul, acolo unde mai mulţi parlamentari republicani s-au arătat indignaţi de cirumstanţele dispariţiei jurnalistului.

Critic al puterii saudite, Jamal Khashoggi nu a mai dat niciun semn de viaţă de când s-a dus la consulatul din Istanbul, pe 2 octombrie, pentru un demers administrativ, iar oficialii turci afirmă că el a fost asasinat de un comando trimis special de Riad.

Într-o discuţie telefonică, preşedintele turc, Tayyip Erdogan, şi regele Salman al Arabiei Saudite au subliniat importanţa menţinerii cooperării depline între Ankara şi Riad pentru investigarea dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, transmite Reuters, citând agenţia Anadolu. 

Vezi și: Caz Khashoggi. SUA, decizie în plină criză diplomatică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel