Caz Khashoggi. SUA, decizie în plină criză diplomatică

SUA doresc să-i dea Arabiei Saudite 'câteva zile în plus' pentru a oferi explicaţii cu privire la dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, a declarat joi şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, citat de AFP.

Autorităţile saudite s-au angajat să efectueze o 'anchetă completă şi aprofundată', a asigurat Pompeo, în finalul unei întrevederi tete-a-tete cu preşedintele Donald Trump în Biroul Oval, la întoarcerea sa dintr-o vizită la Riad, unde s-a întâlnit cu regele şi cu prinţul moştenitor.

'I-am spus preşedintelui Trump în această dimineaţă că ar trebui să le dăm câteva zile în plus' saudiţilor, a afirmat Pompeo, 'ca să avem şi noi o înţelegere completă a faptelor legate de dispariţia lui Khashoggi'. Aceasta ar permite 'să luăm decizii asupra modului în care Statele Unite ar trebui să răspundă acestui eveniment', a adăugat el.

Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic la adresa Riadului, exilat în SUA şi colaborator al publicaţiei The Washington Post, a dispărut după ce a intrat în consulatul ţării sale din Istanbul la 2 octombrie. Oficiali turci afirmă că el a fost asasinat în mod barbar.

Criză diplomatică

Dispariţia sa a provocat o criză diplomatică şi preşedintele Trump a respins orice decizie până la revenirea lui Mike Pompeo, care s-a deplasat de asemenea şi în Turcia.

'Avem o relaţie strategică de lungă durată cu Regatul Arabiei Saudite, care continuă să fie un partener important împotriva terorismului', a declarat joi Pompeo.

Preşedintele Donald Trump a negat miercuri că ar încerca să 'acopere' Riadul. 'Vreau doar să ştiu ce se întâmplă', a spus el, afirmând că se aşteaptă ca adevărul să iasă la lumină până la sfârşitul săptămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel