Cazul Ditrău. Violeta Alexandru, discuţii cu preşedintele CNCD. "Mă surprinde atitudinea"

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a oferit, duminică, primele informații după apariția cazului Ditrău.

”Sunt doi oameni care au venit să muncească, să-și câștige existența, la chemarea unui patron care a avut nevoie de angajați și care să-i poată duce afacerea mai departe”, a spus, duminică, Violeta Alexandru.

”Am cerut informații, în primul rând de la ITM, am avut discuții cu președintele CNCD, care s-a și autosesizat. Ceea ce mă surprinde pe mine este atitudinea celor din comunitate cu privire la doi oameni care vor să munceacă, uitând că și românii noștri, în afară, sunt, poate, în pericol de a fi tratați la fel. Și românii noștri au nevoie să fie tratați cu respect acolo unde muncesc. Luni vă voi comunica mai multe”, a spus ministrul.

Întrebată dacă cei doi senegalezi vor rămâne angajați la acea firmă, ministrul a spus: ”Îmi doresc ca în activitate să fie cât mai mulți români. Ce decide fiecare patron pentru afacerea pe care o are, ce consideră că este mai bine pentru a duce afacerea mai departe, este o opțiune pe care fiecare o analizează”, a susținut Violeta Alexandru.

Cazul Ditrău

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor.

Firma are peste 90 de angajați, din care 18 sunt localnici, din Ditrău, iar restul din zonă, iar pentru că mai aveau nevoie de personal și nu găseau au adus doi oameni din Sri Lanka, cu acte, însă oamenii s-au arătat nemulțumiți deoarece i-au confundat pe cei doi cu migranți ilegali și s-au temut că vor crea probleme.

Citește și: Cazul Ditrău. Ciprian Mihali, fost ambasador în Senegal: Mâna albă, mâna neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel