Casa Albă are o nouă mascotă. Soții Biden au adoptat o pisică

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi soţia sa Jill au adus la Casa Albă un nou animal de companie, o pisică adoptată pe nume Willow, în vârstă de doi ani.

Willow este o pisică cu păr scurt, tigrată, al cărei nume - după cum informează postul de televiziune CNN - este inspirat din denumirea oraşului natal al soţiei lui Joe Biden, Willow Grove, din statul Pensylvania.

Jill Biden a văzut-o pentru prima dată pe cea care avea să-i devină animal de companie într-un eveniment de campanie electorală în 2020, după cum a informat secretarul ei de presă, Michael Larosa.

Atunci, pisica a sărit pe scenă, iar proprietarii fermei unde se desfăşura evenimentul au remarcat imediat conexiunea care s-a creat între felină şi Prima Doamnă, care a decis s-o adopte.

Pisica a rămas până acum în grija unor cunoscuţi.

Willow "se instalează la Casa Albă cu jucăriile ei favorite, cu recompensele ei şi are mult spaţiu la dispoziţie pentru a explora şi a mirosi", a dat asigurări Larosa.

Soții Biden au adoptat și un ciobănesc german

Felina îl are drept "colocatar" pe Commander, un ciobănesc german pe care soţii Biden l-au adoptat în decembrie 2021, după moartea lui Champ, un alt ciobănesc german care a trăit 13 ani, conform EFE și Agerpres.

VEZI ȘI: Joe Biden l-a prezentat pe "Commander", noul său câine

Joe Biden are un nou câine. Președintele american l-a prezentat luni pe Twitter pe noul locuitor patruped al Casei Albe, un căţel numit "Commander", notează Agerpres, citând AFP.

"Bine ai venit la Casa Albă, Commander", se poate citi în legenda unei fotografii postate pe contul oficial de Twitter al preşedintelui şi aratând un căţeluş, care pare a fi un ciobănesc german, alergând cu o minge în gură.

O înregistrare video pe acelaşi cont îl prezintă publicului pe "noul micuţ al familiei Biden".

În videoclip, căţelul poate fi văzut îndreptându-se în fugă spre preşedintele SUA - "Commander in chief", comandant-şef al forţelor armate - care îl salută cu "Hey, pal" (Hei, amice).

Joe Biden este, de asemenea, filmat aruncând o minge sau intrând în Casa Albă cu căţelul în lesă, alături de soţia sa, Jill.

Joe şi Jill Biden s-au mutat la Casa Albă cu doi câini, doi ciobăneşti germani

Ei au anunţat pe Twitter în iunie anul trecut decesul celui mai în vârstă, Champ, la 13 ani. Celălalt câine, Major, este primul animal prezidenţial trecut printr-un adăpost.

Major, care a muşcat doi angajaţi ai Casei Albe la câteva săptămâni distanţă, a fost trimis în apropiere, în statul Delaware, fieful familiei Biden, printre altele pentru a lua lecţii de dresaj.

„Major e antrenat acum, e cuminte. El doar... tot ce face este să-i lingă și să dea din coadă. 85% din oamenii de la Casa Albă îl iubesc. (...)  Nu l-am alungat de acasă. Urma să fim plecați mai multe zile și eu și soția și ne-am gândit că le va fi mai bine în casa pe care o cunosc”, a afirmat atunci Joe Biden. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel