Cartofii de import sunt toxici. Interziși în țările producătoare, românii sunt otrăviți fără să știe

Piețele și supermarketurile sunt invadate de ani de zile de produse de import, pe care, la prima vedere, ești dispus să le cumperi fără a avea cele mai elementare cunoștințe despre acestea. 

Cartoful din import cu diametrul mai mare de 8 centimetri care sunt la vânzare în piețele din România sunt plini de nitriţi şi nitraţi. Acesta este motivul pentru care sunt interzişi în Uniunea Europeană, avertizează conducerea Federaţiei Naţionale Cartoful din România.

Cartofii uriaşi de pe piaţa din România sunt toxici pentru om şi sunt consideraţi furaje de fermierii din UE.

20% din cartofii care se cumpără şi se consumă în România, mai ales cei importaţi din Polonia, Germania, Olanda, Franţa şi Belgia, nu sunt scoşi la vânzare pentru a fi consumaţi de oameni în ţara de origine. Este vorba despre cartofii foarte mari, preferaţi, în pieţele noastre.
Aceşti cartofi mari sunt folosiţi în străinătate exclusiv pentru hrana animalelor.

Citește și: Aliment consumat de români, hrană pentru câini în străinătate

În schimb, românii  cumpără cartofi furajeri, fără să ştie că sunt toxici sau nehrănitori, pe când cei produşi de ţăranii români, mai ieftini, dar mai mici nu au căutare şi se aruncă. Foarte puţine persoane ştiu că în Germania, Franţa şi Spania, cartofii sub 3 centimetri în diametru şi cei mari, peste 6 sunt retraşi de la consum.

"Cartoful care vine din Polonia sau din ţările vestice, de obicei, este un tubercul de dimensiuni mari. În vestul Europei nu se consumă tuberculi uriaşi pentru că acumulează nitriţi şi nitraţi şi, pentru ei, sunt în afara STAS-ului. Diametrul acceptat este de 7-8 centimetri, nu sunt "bolovani" cum de multe ori vedem în România. Cartofii mari sunt nesănătoşi, ei cresc aşa pentru că sunt forţaţi să crească, se tratează cu azot şi cu tot felul de îngrăşăminte chimice", a declarat Gheorghe Boţoman, preşedintele Federaţiei Naţionale Cartoful din România (FNCR), pentru ziarulring.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel