Carmen Avram, despre petiția semnată de peste 22.000 de cetățeni: Comisia Europeană lucrează la dezvoltarea acestor standarde

Carmen Avram
Carmen Avram

Peste 22.000 de cetățeni solicită condiții de siguranță mai bune pentru șoferii de camion. 

Eurodeputata Carmen Avram salută petiția „Opriți asasinatele șoferilor în parcări”, prezentată în ședința Comisiei pentru Petiții a Parlamentului European, de joi, 15 iulie, de reprezentanta asociației civice Voluntari în Europa, Adriana Mureșan. Petiția semnată de peste 22.000 de cetățeni europeni denunță faptul că zonele de parcare pentru camioanele din rețeaua rutieră de pe continent nu respectă standardele de siguranță și nu garantează respectarea demnității șoferilor de camioane.

Totodată, susținătorii petiției reclamă faptul că Regulamentul delegat (UE) nr. 885/2013 de completare a Directivei 2010/40/UE privind STI în ceea ce privește furnizarea de servicii de informații referitoare la locuri de parcare sigure și securizate pentru camioane și vehicule comerciale este ineficient și, prin urmare, solicită măsuri urgente de modificare a legislației în vederea asigurării siguranței șoferilor și a bunurilor materiale în parcările din Europa.

Moartea tragică a șoferului român Mihai Spătaru

Eurodeputata Carmen Avram s-a adresat Comisiei Europene, la scurt timp după moartea tragică a șoferului român, Mihai Spătaru, pentru a solicita măsuri de îmbunătățire a siguranței șoferilor de camion. În răspunsul său la interpelarea eurodeputatei Carmen Avram, Comisia a subliniat că evenimentele tragice petrecute în Franța sunt inacceptabile și este clar că siguranța șoferilor de camioane pe drumurile europene trebuie consolidată și trebuie tratată ca o prioritate:

„Aceste incidente au confirmat necesitatea dezvoltării unei rețele de parcări protejate și sigure pentru șoferii profesioniști. Comisia lucrează în prezent la dezvoltarea acestor standarde, oferind cerințe clare pentru nivelurile de securitate și un nivel comun de servicii pentru aceste zone de parcare. În plus, Comisia a oferit, de asemenea, finanțare pentru dezvoltarea de locuri de parcare securizate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF) și va continua să facă acest lucru în cadrul noului CEF. Într-adevăr, în cadrul celei mai recente cereri de propuneri CEF 2019 privind infrastructura sigură și securizată, 11 proiecte au primit finanțare pentru dezvoltarea a 41 de zone de parcare suplimentare sigure și securizate ale UE în Europa pe rețeaua transeuropeană de transport”, se arăta în răspunsul oferit de Comisia Europeană. 

Urmare a ședinței Comisiei PETI, petiția „Opriți asasinatele șoferilor în parcări” rămâne deschisă, iar reprezentantul Comisiei a declarat că se lucrează la acte delegate care să determine standarde la nivel european și reguli în ceea ce privește zonele de parcare sigure. Intervenția reprezentantei asociației Voluntari în Europa, Adriana Mureșan, este disponibilă la acest link: https://youtu.be/BOBICIPGTR4.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy