Care sunt cele mai sigure maşini la viteze de autostradă. Tesla a picat testul

Sursa foto: Scopio
Sursa foto: Scopio

Un nou tip de testare Euro NCAP îi pune în alertă pe producătorii de automobile. Organizația testează acum sistemele de asistență la viteze de autostradă. Tesla Model 3 tocmai a picat testul.

Euro NCAP consideră că cele mai bune sisteme de siguranță la viteze mari sunt cele care oferă o combinație între implicarea șoferului și asistența pe care o oferă acestea. Zece modele au fost deja testate. Acestea sunt Audi Q8, BMW Seria 3, Mercedes-Benz GLE, Volvo V60, Volkswagen Passat, Peugeot 2008, Nissan Juke, Ford Kuga, Renault Clio și Tesla Model 3.

Modul în care acestea s-au comportat în cadrul noului tip de testare a fost notat cu Entry (De bază), Moderate (Mediocru), Good (Bine) și Very Good (Foarte bine).

Singurele modele care au obținut Foarte bine au fost cele germane premium: Q8 de la Audi, GLE de la Mercedes-Benz și Seria 3 de la BMW.

Surprinzător, Tesla Model 3, echipat cu sistemul Autopilot, a fost notată doar cu calificativul Mediocru. Motivul este faptul că sistemul de rulare semi-autonomă nu menține șoferul implicat în rulare, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel