Capitalul viitorilor furnizori de pensii private va fi redus cu 50 la sută, potrivit unui proiect al Ministerului Muncii

Pensie
Pensie

Societăţile care vor activa ca administrator al unui fond de furnizare a pensiilor private vor avea un capital social minim de 5 milioane de euro, cu 50% mai redus faţă de nivelul propus în decembrie 2010, potrivit unui nou proiect de lege al Ministerului Muncii.

Iniţial, ministerul propunea ca viitorii furnizori de pensii private să deţină un capital social de 10 milioane de euro, subscris şi vărsat integral, exclusiv în numerar, la momentul constituirii acesteia.

"Capitalul furnizorului de pensii nu poate fi constituit şi nici majorat prin subscripţie publică, nu poate proveni din împrumuturi sau credite . Fiecare furnizor de pensii private trebuie să constituie şi menţină, pe întreaga lor durată de funcţionare echivalentul în euro la sfârşitul exerciţiului financiar a capitalului social subscris şi vărsat", se precizează în proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de plată a pensiilor private.

Viitorii administratori ai fondurilor de furnizare de pensii private se pot constitui sub forma unei societăţi pe acţiuni, conform Legii 31/1990 privind societăţile comerciale şi vor funcţiona numai în baza autorizaţiei Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Furnizorul de pensii private are ca obiect exclusiv administrarea fondului de furnizare a pensiilor private şi va administra în România un singur fond de profil, informează Mediafax.

"O persoană fizică sau juridică poate fi acţionar la un singur furnizor de pensii private. Participaţia cumulată a persoanelor fizice nu poate depăşi 5% din capitalul social al furnizorului de pensii private", se precizează în document.

Viitorii acţionari ai furnizorului de pensii private trebuie să dispună de o situaţie financiară stabilă, aptă să susţină entitatea în caz de necesitate, să justifice, în mod satisfăcător, provenienţa fondurilor destinate participaţiei la capitalul social şi să să furnizeze toate informaţiile necesare pentru identificarea relaţiilor de afiliere cu alte persoane.

De asemenea, persoanele juridice care vor să devină acţionari la un furnizor de pensii trebuie să funcţioneze de minimum trei ani, cu excepţia celor rezultate din fuziunea sau divizarea unei persoane juridice aflate în funcţiune de minimum trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel