EXCLUSIV  Capitala europeană în care comunitatea românească este cea mai veche comunitate ortodoxă. Preot Răzvan Ionescu: Ei sunt concurenţa cea mai mare

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Preotul paroh Răzvan Ionescu a vorbit despre capitala europeană în care comunitatea ortodoxă românească este cea mai veche.

Preotul Răzvan Ionescu, parohul Bisericii Sfânta Parascheva - Sfânta Genoveva din Paris, a vorbit despre importanța comunității ortodoxe românești din capitala Franței și despre dificultatea pe care credincioșii români din afara granițelor o întâmpină atunci când vor să-și construiască o biserică:

„Comunitatea românească este cea mai veche comunitate ortodoxă din capitala Franței. Biserica noastră de la Rue Jean de Beauvais (n.r. Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”, Paris) este cel mai vechi lăcaș de cult care să odihnească pe ortodocși în regiunea pariziană, pe toți ortodocșii, de toate naționalitățile.

Concurența acerbă nu vine din partea ortodocșilor de alte naționalități. Sigur, vine și de acolo, că atunci când se scoate un spațiu, toată lumea îl vrea. De exemplu, la Madrid, când s-a scos un spațiu, a fost o concurență între ortodocșii de diverse naționalități. Șansa noastră este că au câștigat românii. Concurența cea mai mare sunt antreprizele care au bani, care pun banii jos și care spun: Vrem să transformăm locul și să devină eficient, să ne aducă mai mulți bani! Nu avem putere să ne luptăm cu ei! De îndată ce apare un bun interesant, sunt alți rechini, cu mult înaintea noastră, care știu lucrurile acestea pentru că mișcă fonduri mari. Noi nu suntem în logic aceasta, pentru că nu avem cum să fim în logica aceasta și nădăjduim doar în Dumnezeu. Concurența este acerbă, dar Dumnezeu este puternic! Concurența sunt cei cu posibilități financiare enorme și noi care îl avem pe Dumnezeu.

Proiectul nostru se maturizează și căutăm spații. La ora actuală, dacă am găsit un spațiu care să coste câteva sute de mii, ne-am mobiliza și l-am lua, dar spațiile sunt de la un milion în sus. Mai trebuie să așteptăm 2-3 ani, să strângem suficient, banca unde suntem să vadă că avem intrări suficiente de bani și să facă un proiect în care să ae acord o sumă mai consistentă care să facă să ne apropiem de punctul de plecare pentru un teren sau un imobil“, a spus, la Știri Diaspora, parohul Răzvan Ionescu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Situația parohiilor românești din Franța. Răzvan Ionescu: Cum de s-au putut mobiliza cei din România atunci? Bine, era vorba de rege

Ce se întâmplă cu românii dintr-un orășel de lângă Paris. Preotul Răzvan Ionescu: E ceva extraordinar! Primarul le-a îngăduit

Preotul Răzvan Ionescu, parohul Bisericii Sfânta Parascheva - Sfânta Genoveva din Paris, a vorbit despre beneficiile de care o comunitate românească de lângă Paris are parte din punct de vedere al educației.

„Pe noi ne interesează cum profităm de faptul că suntem români, cum profităm aducând pur și simplu calitatea de școală, posibilitățile, ceea ce am primit no prin școală, prin mărturia profesorilor, prin investirea lor, prin harul pe care l-au avut ca să scoată oameni din noi. Eu asta încerc să transfer aici. Sunt oameni pasionați, competenți, care se bucură să poată ajuta.

De exemplu, este o chestie extraordinară prin faptul că la Le Blanc-Mesnil, care este un orășel în nordul Parisului, sunt atât de mulți români încă sunt peste 1000 care și-au cumpărat case în zona respectivă. Primarul, de pildă, le-a îngăduit să aibă cursuri în limba română. Există o profesoară de limba română care face cu ei, într-o școală, ore în limba română cu copiii celor instalați în zona respectivă. Deci se poate, numai să vrei să se poată!“, a spus preotul (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Rolul bisericii în educația copiilor din diaspora. Pr. Răzvan Ionescu: Cele mai multe parohii au şcoală românească. E chestiune de supravieţuire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel