Cannes 2018. Cate Blanchett, președinta juriului

Actrița australiană, Cate Blanchett, a  fost dsemnată președinta juriului celei dea-a 71 ediții a Festivalului de la Cannes.

Am văzut-o în Blue Jasmine de Woody Allen, pentru care a dobândit Oscarul în 2014, după ce, cu un deceniu înainte, filmul lui Scorsese Aviatorul îi aducea un Oscar pentru cel mai bun rol feminin secundar.

Cu doi ani în urmă am admirat-o în tulburătoarea partitură din Carol, al lui Todd Haynes, selecționat la Cannes. Este actrița australiană Cate Blanchett, despre care aflăm, dintr-un proaspăt comunicat oficial, că a fost numită președinta Juriului celei de a 71-a ediții a Festivalului de la Cannes. Pierre Lescure, președintele prestigiosului eveniment de pe Croazetă și Thierry Frémaux, delegatul general transmit: "Suntem nespus de fericiți să întâmpinăm o artistă rară și deosebită, al cărei talent și ale cărei convingeri îmbogățesc ecranele lumii și scenele de teatru.

Discuțiile noastre din această toamnă au avansat făgăduința de a avea o Președintă angajată, o femeie pasionată și o spectatoare generoasă". La rândul ei, Cate Blanchett și-a mărturisit bucuria: "Vin la Cannes de mulți ani, ca actriță sau ca producătoare, pentru a participa la serile de gală sau pentru Târgul de filme, dar niciodată nu am venit doar pentru a profita, pur și simplu, de acest corn al abundenței în materie de filme care este un mare festival precum Cannes-ul. Privilegiul ce mi se acordă, acela de a prezida Juriul și responsabilitatea ce-mi va reveni mă cufundă într-o stare de umilitate. Cannes-ul joacă un rol major în ambiția lumii de a se cunoaște mai bine prin intermediul poveștilor narate, această încercare ciudată și vitală pe care toate popoarele o împărtășesc, o înțeleg și o doresc cu ardoare".

Amintim că marea actriță, care alternează aparițiile în producții cinematografice independente semnate de nume răsunătoare, Inarritu, Wes Anderson, David Fincher, Jim Jarmusch, Terrence Malick, Sally Potter cu spectacolele teatrale în Australia natală, este recunoscută și pentru activismul ei. A străbătut lumea în calitate de Ambasadoare a bunăvoinței pentru ONU, apărând pretutindeni cauza refugiaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel