Candidat comun PSD-PNL la alegeri, ipoteză pe care Marcel Ciolacu nu o exclude

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, nu exclude ipoteza ca PSD şi PNL să susţină un singur candidat pentru alegerile prezidenţiale. 

În ce priveşte un candidat comun PSD-PNL pentru preşedinţia României, Ciolacu a spus că nu exclude nicio ipoteză, dar a menţionat că o astfel de variantă trebuie explicată, astfel încât electoratul să nu aibă senzaţia că se creează o alianţă doar pentru ca partidele respective să rămână la putere.

"Ca să ai un candidat comun, românii trebuie să creadă în primul rând că cei care propun acel candidat comun aduc o plus valoare, un plan coerent, un program pentru România. Aduc explicaţii de ce au un candidat comun. Lucrurile acestea nu s-au întâmplat, iar timpul devine foarte scurt. Nu poţi să îi păcăleşti pe români, să le spui: vom avea candidat. Eu nu exclud. Chiar nu cred că ar fi rău să avem un candidat comun, dacă vom avea şi o alianţă comună. Dar trebuie întâi să le explicăm românilor de ce facem acest lucru. Fiindcă ei s-ar putea să interpreteze: 'E o şmecheria de-a voastră, pentru a rămâne la putere'. Nu acceptă românii şmecherii", a spus el.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a exclus posibilitatea unei "înţelegeri" cu preşedintele Klaus Iohannis, astfel încât el să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării, iar Iohannis să devină prim-ministru.

"Eu nu cred că preşedintele României, după zece ani, îşi doreşte să devină premier sau preşedinte de partid. Nu am avut această discuţie şi nici nu cred că o s-o am vreodată", a spus liderul PSD, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel