Când se întorc elevii la școală. Ministrul Educației, anunț - VIDEO

În plină pandemie, elevii și părinții sunt induși în eroare de mai multe informații contradictorii. Ministrul Educației a susținut, marți, o declarație de presă pentru lămuriri în acest sens.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că data exactă de reluare a cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar se va stabili în funcție de durata stării de urgență instituită din cauza epidemiei de coronavirus. De asemenea, a anunțat că examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, în funcție de durata stării de urgență.

„Trecem printr-o perioadă dificilă, suntem nevoiți să stăm cât mai multe în casă. (...) S-a decretat stare de urgență, cursurile au rămas suspendate. (...) Asigurăm tablete pentru elevii din zonele dezavantajate. Demersurile nu se vor opri aici. În acest timp, am urmărit ce se întâmplă în celelalte state europene”, a spus ministrul.

„Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția coronavirusului în România și măsurile comunicate de Comitetul pentru Situații de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență”, a spus ministrul.

„Vom elabora cadrul privind activitățile suport, fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare. Toate aceste măsuri pe care le-am luat de comun acord cu partenerii educaționali pot suferi modificări în funcție de hotărârile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Să avem răbdare să rămânem în casă atât timp cât autoritățile ne cer acest lucru”, a precizat ministrul Educației.

Nu se îngheață anul școlar”, a subliniat, la final, ministrul.

VIDEO declarații complete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel