Urmărește emisiunea live


Justin Trudeau: Canada impune o serie de sancţiuni împotriva Rusiei

Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunţat o serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunţat marţi o 'serie de sancţiuni' economice împotriva Rusiei 'până când integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită', notează AFP, citat de Agerpres.

În special, Canada va 'interzice canadienilor să efectueze orice tranzacţii externe' cu teritoriile separatiste pro-ruse Lugansk şi Doneţk, va impune sancţiuni parlamentarilor ruşi care au votat în favoarea 'deciziei ilegale de a recunoaşte aceste teritorii' le va 'interzice canadienilor să participe la achiziţionarea datoriei ruse', a declarat el în cursul unei conferinţe de presă, în urma anunţurilor de sancţiuni din partea Europei şi a Statelor Unite.

În plus, voi fi impuse 'sancţiuni suplimentare' băncilor ruse susţinute de stat, iar Canada 'va interzice orice tranzacţie financiară cu acestea', a adăugat el.

'Este absolut inacceptabil că Rusia a invadat din nou Ucraina', a condamnat Justin Trudeau.

Aceste anunţuri au fost făcute după sancţiunile economice anunţate mai ales de SUA şi Germania.

Joe Biden a dezvăluit o prima tranşă de sancţiuni

Preşedintele american, Joe Biden, a dezvăluit o 'prima tranşă' de sancţiuni menite să împiedice Moscova să strângă fonduri occidentale pentru a-şi rambursa datoria suverană. Berlinul a anunţat suspendarea giganticului proiect de gazoduct Nord Stream 2 care urma să aducă şi mai mult gaz rusesc în Germania.

Aceste măsuri punitive au fost aplicate după discursul de luni al lui Vladimir Putin, în care acesta a declarat independenţa regiunilor pro-ruse Doneţk şi Lugansk.

'Vladimir Putin a subestimat probabil fermitatea răspunsului din partea comunităţii internaţionale', a adăugat şeful guvernului canadian, apreciind că acest 'răspuns ferm şi unit în întreaga lume va ajunge să-l coste scump pe preşedintele Putin'.

Ministrul canadian al apărării, Anita Anand, a mai indicat că Ottawa a finalizat a doua livrare de arme către Ucraina şi a autorizat desfăşurarea suplimentară a 460 de soldaţi, în special în Letonia, pentru a participa prin intermediul NATO la securitatea şi stabilitatea Europei Centrale şi de Est.

Canada consideră că 'nu este prea târziu pentru Rusia să caute o soluţie diplomatică', a spus Justin Trudeau, afirmând că discuţiile diplomatice 'continuă'.

De asemenea, şefa diplomaţiei canadiene, Mélanie Joly, l-a convocat pe 'ambasadorul Rusiei pentru a cere explicaţii despre agresiunea continuă a Rusiei, încălcarea dreptului internaţional şi nerespectarea de către aceasta a suveranităţii ucrainene', a declarat ea pe Twitter.

Săptămâna trecută, Ottawa a anunţat trimiterea de echipamente militare letale şi muniţie către Ucraina pentru a 'descuraja Rusia să continue agresiunea sa' împotriva acestei ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel