Călin Popescu Tăriceanu: Mircea Diaconu, sondat de PSD! Victor Ponta a propus-o pe Gabriela Firea

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, pentru Mediafax, că Mircea Diaconu a fost unul dintre numele sondate pentru candidatura la alegerile prezidențiale. 

”Eu luasem hotărârea personală să renunț la candidatură la mijlocul săptămânii trecute, dar în prealabil am avut discuții cu Victor Ponta spunându-i că pe 20 dacă nu vine cu nimic, luăm în calcul să ieșim de la guvernare. `Mă susții la prezidențiale?` Și el a spus da. El și-a dat acordul. Și la un moment dat spre sfârșitul săptămânii l-am întrebat pe Ponta i-am spus `Victor hai să ne gândim și la o altă variantă, la un candidat independent. Te gândești la niște nume? Da, mă gândesc, zice`", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la emisiunea "Gândurile lui Cistoiu".

Ponta a propus-o pe Firea! 

"Păi zice (n.r.: Ponta) `uite, Gabriela Firea`. În fine, o cunoaște mai bine. Hai să ne mai gândim și la alte nume. Mircea Diaconu a fost unul dintre numele pe care PSD le-a sondat cu două luni jumătate în urmă, la categoria independenți. Și a ieșit cel mai bine cu pontențial de intrare în turul II. A zis, da. `Cred că s-ar băga? Tu ai fi de acord?` Mi-a spus `da, dar trebuie să mă consult cu colegii`. A zis trebuie să avem o discuție și cu Diaconu. Am avut o discuție cu el și i-am zis noi vrem să te sprijin. Diaconu a spus orice sprijin e binevenit”, a mai spus Tăriceanu.

ALDE și Pro România au decis să îl susțină pe Mircea Diaconu, candidat independent, la prezidențialele din toamnă.

”Nu suntem într-o relație foarte apropiată”


"Am avut luni, a fost o discuție, au fost Ponta cu cinci, șase colegi ai lui. Ne-a prezentat cum se vede candidat (n.r.: Mircea Diaconu). Mi-a făcut impresie foarte bună. Ne-a spus `vreau să fiu independent, dar eu îmi gândesc partea de campanie, de layout. Am nevoie de voi`. Nu am discutat de bani, dar vor fi niște cheltuieli de campanie. L-am întrebat – vrei sediu de campanie? `Nu am nevoie de sediu de campanie`. Nu s-a obligat la nimic, nu s-a angajat la nimic, în termenii aceștia. Nu suntem într-o relație foarte apropiată ca să spun că îl știu ca pe buzunar. Eu am mai avut o încercare cu el. Eram la ALDE Europa și l-am întrebat nu vrei să vii la ALDE România. Și mi-a spus `nu, nu am nevoie`", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, al emisiunea "Gândurile lui Cristoiu".


Acesta a mai declarat că Mircea Diaconu va lua și din voturile PNL și USR. Întrebat de votanții PSD, liderul ALDE a răspuns: ”Oh cum să nu. Există un întreg freamăt în PSD pe tema asta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel