Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 februarie 2020

[] []

04 feb 2020 / 08:08
Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 februarie 2020. Pe data de 5 februarie, este prăznuită Sfânta Muceniță Agata.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 februarie 2020. Sfânta Agata a fost cerută în căsătorie de dregătorul Cvintian, însă, a refuzat pentru că a ales să trăiască pentru Hristos. Este încredinţată unei femei necredincioase, Afrodisia, cu scopul ca aceasta să o facă să lepede credinţa în Hristos, scrie crestinortodox.ro. Pentru că nu a renunţat la credinţa în Hristos, va fi supusă la mai multe chinuri. I-a fost tăiat pieptul, cu un cleşte de fier.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 februarie 2020.  "La miezul nopţii i s-a arătat Sfântul Apostol Petru, cu chipul bătrân şi cinstit, purtând în mâinile sale multe doctorii. Iată, eu stăteam şi priveam la tine în ceasul acela, când ai răbdat chinurile şi am cunoscut că este cu putinţă să se tămăduiască pieptul tău; pentru aceea am şi venit aici". Sfânta muceniţă Agata a răspuns: "Eu niciodată n-am obişnuit trupul meu cu nici un fel de doctorie, şi acum mi se pare că nu se cade a strica obiceiul cel bun, păzit din tinereţe". Bătrânul i-a zis: "Şi eu sunt creştin şi nădăjduiesc să te tămăduiesc; am venit la tine, deci nu te ruşina de mine".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 februarie 2020. Sfânta i-a răspuns, zicând: Tu eşti bărbat, iar eu fecioară, deci cum voi putea că fără de ruşine să-mi descopăr pieptul înaintea ta? Voiesc mai bine să rabd înainte durerea rănilor mele, decât să mă golesc înaintea ochilor bărbăteşti. Mulţumescu-ţi, cinstite părinte, căci pentru mine ai venit aici, vrând să tămăduieşti rănile mele, însă să ştii că doctoriile cele făcute de oameni nu se vor apropia de trupul meu niciodată". Iar bătrânul i-a zis: "De ce nu voieşti să te tămăduiesc?" Sfântă a răspuns: "Am pe Domnul meu Iisus Hristos, Care le tămăduieşte pe toate şi care, cu voia şi cu cuvântul Său, ridică pe cei căzuţi. Acela, de vă voi, poate să mă mântuiască şi pe mine, roaba Sa cea nevrednică".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 februarie 2020. Apostolul a zâmbit puţin şi i-a zis: "Acela m-a trimis la tine, fecioară, pentru că eu sunt Apostolul Său; deci, fii acum tămăduita". Zicându-i acestea, s-a făcut nevăzut. Sfânta Agata privind apoi la trupul său, a văzut că toate rănile erau tămăduite.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 februarie 2020. Sfânta Muceniţă Agata a trecut la cele veşnice în temniţă. Datorită vindecării sale, este considerată a fi ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23