Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 februarie

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 februarie. Pe data de 4 februarie, este prăznuit Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 februarie. Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul a îmbrăcat viaţa monahicească încă de tânăr în muntele Pelusion, în vremea împăratului Teodosie cel Mic. Toţi istoricii vremii mărturisesc despre viaţa sfântă şi înţelepciunea cu care a fost dăruit Sfântul Isidor, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 februarie. Pe Paladie, episcopul Elinopoliei, îl învaţă să se ferească de vorbă cu partea femeiască, pentru că acesta se laudă că nu primeşte nicio vătămare atunci când vorbeşte cu femeile: "De vorbele femeieşti fugi pe cât poţi, bunule bărbat. Căci celor ce au treapta preoţiei, mai sfinţi şi mai curaţi se cade să fie decât acei care s-au dus în munţi şi în pustie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 februarie. Pentru că aceştia au grijă de sine şi de popor, iar acei care s-au dus în pustie au grijă numai de ei. Toţi să se încredinţeze de acestea, ca şi pietrele se sparg de picăturile de ploaie care pică totdeauna pe ele. Ia aminte la ceea ce grăiesc: că ce este mai tare decât piatra şi ce este mai moale decât apă şi, mai ales, decât picăturile de apă? Deci, dacă firea se micşorează de acel lucru, apoi cum nu va fi biruită şi răsturnată voia omenească care uşor este mişcată?".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 februarie. Una dintre cele mai celebre ziceri ale sale: "Viaţa fără cuvânt e mai bună decât cuvântul fără viaţă. Căci ea şi tăcând e folositoare; cuvântul şi strigând supăra. Dacă se întâlnesc cuvântul şi viaţa, desăvârşesc un simbol al întregii filosofii".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 februarie. De asemenea, învaţă că omul cel îmbunătăţit se cade să nu se mândrească pentru lucrurile sale cele bune, ci cele smerite să le socotească pentru sieşi. "De este în cineva gând smerit, faptele bune ale aceluia se fac mai luminoase, iar de nu este cu gândul smerit, apoi şi faptele bune cele luminoase, se întunecă şi cele mari se micşorează. Drept aceea, de voieşte cineva să-şi arate faptele sale bune, să nu le socotească mari, căci atunci mari se vor afla".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel