Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 februarie 2020

Ema Apostu / 14 feb 2020 / 15:59 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 februarie 2020. Pe data de 15 februarie, este prăznuit Sfântul Apostol Onisim.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 februarie 2020. Onisim a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului. În tinereţe a fost rob al lui Filimon. Onisim, greşindu-i acestuia, a fugit la Roma, unde va fi întemniţat alături de Sfântul Apostol Pavel, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 februarie 2020. De la "Apostolul neamurilor", a auzit Onisim Evanghelia mântuirii, şi tot de la el, a primit Sfântul Botez. Deoarece Sfântul Apostol Pavel a fost cel care îl adusese mai înainte pe Filimon la dreapta credinţă, a mijlocit împăcarea între acesta şi Onisim.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 februarie 2020. Onisim a fost numit episcop de Apostoli, primind scaunul episcopal al Efesului. În urma persecuţiilor din timpul domniei împăratului Traian, Onisim a fost arestat şi dus la Roma. Aici a fost întemniţat, şi ucis prin decapitare.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 februarie 2020. Potrivit tradiţiei, o femeie bogată i-a luat trupul şi l-a aşezat într-o raclă de argint, înmormântându-l cu cinste la anul 90.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23