Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 februarie 2020

Ema Apostu / 11 feb 2020 / 15:58 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 februarie 2020. Pe data de 12 februarie, este prăznuit Sfântul Meletie.


Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 februarie 2020. Sfântul Meletie a rămas în conştiinţa Bisericii ca apărător al dreptei credinţe în fata ereziei ariene, care nega divinitatea celei de-a două Persoane a Sfintei Treimi. A participat la cel de-al Doilea Sinod Ecumenic de la Constantinopol, din anul 381, în timpul căruia împăratul Teodosie i-a arătat o cinste aparte, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 februarie 2020. La acest Sinod, Sfântul Meletie l-a confirmat pe Sfântul Grigorie Teologul ca patriarh al Constantinopolului. Tot el, mai înainte de aceasta, l-a hirotonit diacon pe Sfântul Vasile cel Mare şi l-a botezat pe Sfântul Ioan Gură de Aur.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 februarie 2020. Sfântul Meletie este considerat ocrotitorul persoanelor cu deficienţe de auz, deoarece, acesta a fost nevoit să vorbească prin semne despre Sfânta Treime, mărturisind credinţa de la Niceea, în biserica din Antiohia, pentru că un arhidiacon, adept al arianismului, îi astupase gura cu mâna.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 februarie 2020. A făcut semne: arătat trei degete pentru fiecare dintre cele trei Persoane, închipuind cele trei Persoane şi apoi, împreunându-le, a arătat un deget închipuind o singură Fiinţă. Prin acelaşi gest fac referire astăzi la Sfânta Treime, persoanele cu deficienţe de auz, în limbajul mimico-gestual.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27