C.P. Tăriceanu: Radu Boroianu de la PSD și Iulian Tănase de la PNL, candidaturile pentru șefia ICR

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, marți, nominalizările grupurilor parlamentare ale PSD și PNL pentru funcția de președinte al Institutului Cultural Român, după ce Lilian Zamfiroiu a demisionat, vineri, de la conducerea instituției.

"S-au făcut nominalizările pentru funcția de președinte al ICR: Radu Boroianu de la PSD și Iulian Tănase de la PNL, care a lucrat inclusiv la Radio Guerrilla", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu după ședința Biroului permanent al Senatului.

De asemenea, el a precizat că Biroul permanent a luat act de demisia fostului președinte ICR, Lilian Zamfiroiu, demisie care va fi trimisă plenului Senatului.

Cei doi candidați pentru funcția de conducere a ICR urmează să fie audiați de Comisia de Cultură și Comisia de politică externă, însă succesorul lui Lilian Zamfiroiu va fi însă validat, prin vot, în plenul Senatului.

Lilian Zamfiroiu, în demisia de la ICR: Decizia vine ca urmare...

Vineri, președintele ICR, Lilian Zamfiroiu, și-a depus demisia la cabinetul președintelui Senatului, precizând că decizia vine după ce a constatat că obiectivele pe care le-a asumat la preluarea mandatului "au fost deja atinse" și că urmează să se întoarcă la cariera diplomatică, fiind pregătit să facă față "unor noi provocări profesionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel