EXCLUSIV  Bulai, despre crizele generate de războiul din Ucraina: Mă bucură dramele din perioada asta. Doar așa politicienii sunt dispuși să se schimbe

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Sociologul Alfred Bulai a făcut câteva precizări referitoare la perioada, marcată de multiple crize, pe care o traversăm.

Sociologul Alfred Bulai a făcut câteva remarci referitoare la multiplele crize generate de războiul din Ucraina și nevoia de adaptare a societății și a liderilor politici la noile realități ale vremurilor:

„Chestiunile pe care ar trebui să le dirijezi pe perioade mari de timp nu bucură politicianul. Iată, de exemplu, o măsură pe care o iei acum - cum să redefinești energetic România, dar nu pe vorbe... .

Ai văzut, când s-a pus problema cu războiul, au venit imediat și au zis: Gata, să treacă Europa pe un sistem alternativ! Bă, dacă era așa de ușor, de ce nu am făcut-o până acum? Ce dra*u, suntem tâmpiți? Cum poți să ne spui că, peste noapte, faci tu nu știu câte chestii? Mai ales într-o țară ca România. Deja e glumă! Noi nu facem în 30 de ani o autostradă și făceam acum și trei centrale nucleare. Nu o terminăm nici pe aia de la Cernavodă, încă mai lucrăm pe la ea.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Cazinoul de la Constanța și greșeala majoră a statului. Vâlcu: Trebuia să dea monumentul unui privat să-l refacă. Ce vrei să faci acolo? Era cazinou

Din punctul ăsta de vedere, mă bucură aceste drame din perioada asta, pentru că doar acum se pot pune probleme serioase și oamenii sunt dispuși să se schimbe, oamenii însemnând politicienii care ne conduc, pentru că cetățeanul de rând face ce i se spune“, a spus Alfred Bulai.

„Dar vezi vreo măsură serioasă, vreo schimbare fundamentală?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Dacă lucrurile continuă în termenii ăștia, vom discuta după ce trece iarna. Nu înseamnă că va fi o iarnă dramatică, dar cu siguranță va fi una mai neplăcută decât iernile anterioare pentru Europa“, a adăugat Alfred Bulai la emisiunea „Nod în Papură“, la DC News.

CITEȘTE ȘI     -    Tinerii adulți, mai obosiți decât cei mai în vârstă. Bulai, exemplu cu proprii studenți. Vâlcu: Nu are dreptate MAI-ul, să-l pensioneze la 45 de ani? El e obosit de la 25

România trebuie să închidă termocentralele, în timp ce Germania renunță la eoliene pentru cărbune. Vâlcu: Nu a observat asta presa internațională / Bulai: Sunt căței mari și căței mici

Alfred Bulai și Val Vâlcu au discutat despre știrea care demonstrează cum funcționează lucrurile în Uniunea Europeană, la „Nod în papură”.

"Mă mir că presa internațională nu a observat următorul aspect, să-i spunem paradox. Ori nu l-a pus în ecuație. În Germania, au evacuat o centrală eoliană ca să intre excavatoarele să extragă cărbune. Mi se pare corect. În vreme de criză, pui pe foc mobila, scaunul, scrinul de lemn al bunicii decât să mori de frig.

Dar paradoxal este că doamna Ursula von der Leyen se ține tare și zice ca România să închidă centralele electrice așa cum, aiurea, ne-am angajat. Deci ai în România centrale electrice care nu aveau nevoie să distrugă nicio eoliană, doar trebuia să le dai cărbuni. Le ții în conservare, le închizi pe Mintia și celelalte programate pentru închidere (...)”, a transmis Val Vâlcu în emisiunea de la DC News (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Internet cu porţia şi renunţarea la criptomonede, soluţii pentru reducerea consumului de energie. De ce olandezii se vor lupta să intre în spaţiul românesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel