Pensii. Olguța Vasilescu, replică lui Iohannis: Am explicat de o sută de ori

Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES

Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii și Justiției Sociale, a avut prima reacție în ceea ce privește tema bugetului asigurărilor sociale, promulgat de președintele Klaus Iohannis. 

”De fiecare dată aceeași poezie, ne-a spus-o și consilierul lui, de fiecare dată... nu sunt banii de pensii. Și s-a văzut că nu au lipsit niciodată. Toți pensionarii și-au luat banii la timp și nu a fost niciun fel de probleme. Dar, președintele Klaus Iohannis vrea să găsească tot felul de motive pentru a explica întârzierea bugetului.

L-am auzit spunând despre faptul că nu au crescut pensiile la timp pe legea 263 și din cauza asta pensionarii au pierdut. Am explicat de o sută de ori, până acum, că noi nu am aplicat mot a mot legea 263, tocmai pentru că am crescut artificial punctul de pensie și asta a însemnat o majorare de pensie mai devreme decât data de 1 ianuarie”, a declarat Olguța Vasilescu, în direct la România TV. 

Bugetele locale, întârziate

”L-am văzut de asemenea pe președinte care spune că ar trebui să ne preocupe mai mult investițiile, sănătatea și așa mai departe. Păi haideți să-i spunem domnului președinte, că văd că a citit degeaba proiectul de buget, că văd că nu a înțeles nimic. La sănătate este o creștere cu șase miliarde de lei față de anul trecut. La educație avem o creștere cu zece miliarde în plus față de anul trecut. La investiții avem cu 15,7 miliarde de lei în plus față de anul trecut... Însă blocarea sistematică a bugetului, pe care o face președintele Klaus Iohannis, duce la ora actuală la imposibilitatea consiliilor județene și consiliilor locale de a-și aproba bugetele”, a mai spus Olguța Vasilescu la România TV. 

Klaus Iohannis a promulgat astăzi bugetul asigurărilor sociale. 

Vezi și: 

Buget 2019. Iohannis: Am decis să promulg

Klaus Iohannis, declarații de ULTIMĂ ORĂ la Cotroceni

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel