Bugetari concediaţi de Guvern. Elena Cristian: Vreau să văd criteriile! Unii nu fac nimic

Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a declarat că măsura reducerii de personal în aparatul de stat ar fi una bună, dacă s-ar face după criterii bine stabilite. 

"Noi vorbim acum de un angajat din patru din administraţia publică. Înţeleg că 150.000 de oameni vor pleca acasă. Vorbim de mulţi ani de supradimensionare a aparatului de stat. În unele domenii sunt mulţi care nu fac nimic, iar în alte domenii e nevoie de personal. 

Sunt curioasă cum se va face. Premierul a declarat război funcţionarului public care nu face nimic şi cu toate astea nu s-a întâmplat nimic. Vreau să văd criteriile, cum se analizează! E clar că analizele nu trebuie făcute doar pe criteriul de a reduce cheltuielile bugetare. Aştept fişa postului, să vedem cum se va reorganiza administraţia şi, dacă se va întâmpla ca într-o companie privată, atunci sunt de acord. Dar să nu uităm că un angajat din 4 este relaţia cuiva, băgat acolo. Foarte puţini sunt cei care muncesc!", a declarat Elena Cristian la România TV. 

"Nu se va întâmpla nimic"

"Eu am înţeles că deocamdată se reduce numărul de posturi şi dacă cei care rămân nu sunt aşa de buni, vin şi alţii. Înţeleg că vor fi firme de recrutare care vor aduce oameni din mediul privat. Nu cred asta, sincer, am mai auzit din astea în administraţia publică. Nu se va întâmpla şi cred că vom putea vorbi despre astfel de lucruri când vom vedea criterii afişate undeva. Să ni se spună că vor da un test, că va fi o fişă a postului, că va veni o firmă de recrutare, ceva, orice", a mai spus Elena Cristian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel