Brânza de soia versus brânza din lactate. Care e mai sănătoasă?

brânză
brânză

Brânza de soia are atât puncte forte cât și puncte slabe în comparație cu brânzeturile făcute din lapte.

 

Deși veganii ar putea evita brânza de soia, deoarece conține cazeină, o proteină din lapte, brânza de soia este totuși o alternativă importantă pentru persoanele care mănâncă brânză. Indiferent dacă ar trebui să înlocuiți brânza obișnuită cu brânza de soia depinde de starea și preferințele dvs. personale de nutriție.

Calorii și grăsimi

O felie de brânza de soia are 45 de calorii și 2 g de grăsime, care este mult mai mică decât cele 113 calorii și 9,28 g de grăsime găsite într-o felie . de brânză cheddar. Mai mult, spre deosebire de cheddarul obișnuit, brânza de soia nu are grăsimi saturate sau colesterol. Asociația Americană a Inimii recomandă oamenilor să scadă aportul de grăsimi saturate și colesterol, deoarece ambele sunt asociate cu un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral, notează Livestrong. 

Sodiu

Prea mult sodiu alimentar provoacă retenție de lichide, care la rândul său crește tensiunea arterială. American Heart Association sugerează limitarea aportului de sodiu la nu mai mult de 1.500 mg pe zi. O felie de brânză de soia are 180 mg de sodiu, ceea ce reprezintă puțin peste 10 la sută din limita sugerată. Aceasta este aceeași sau mai mică decât conținutul de sodiu al brânzeturilor lactate precum cheddar, Gouda și Elveția, care au 176, 232 și 440 mg pe uncie.

Calciu

Deși osul se formează la tinerețe, densitatea acelui os se păstrează sau se pierde pe măsură ce îmbătrânești. Lipsa de calciu alimentar contribuie la pierderea densității osoase și poate duce în cele din urmă la osteoporoză. Deși un o felie de brânză de soia furnizează 15% din cantitatea recomandată zilnic de calciu, 1 de brânzeturi lactate precum cheddar, Gouda și brânza elvețiană asigură între 19 și 22% din ADR.

Vitamine

Cu 284 UI de vitamina A, 1 felie de cheddar oferă 9,4 la sută din valoarea recomandată zilnic pentru adulți. Alte brânzeturi lactate au cantități comparabile din această vitamină. Brânza de soia furnizează doar 2% din ADR pentru această vitamină. Nici cheddar-ul, nici brânza de soia nu oferă vitamina C. Dacă încercați să vă stimulați aportul de vitamina C, încercați să adăugați roșii la sandwich-uri făcute cu soia sau cu brânzeturi convenționale pe bază de lapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel