Bombe cu ceas și în București: Piedone a găsit stații GPL fără autorizații ca la Crevedia. Ciolacu anunță măsuri draconice

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

După drama de la Crevedia unde o stație GPL a explodat premierul Marcel Ciolacu a declarat că vor fi făcute controale la sânge la toate stațiile GPL din țară.

Prezent la Crevedia, Ciolacu a declarat că stațiile vor fi închise și spune că a discutat cu Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, care i-a mărturisit că după catastrofa de la Crevedia au fost identificate doar în sectorul 5 unsprezece astfel de stații fără autorizație.

„Vă pot spune foarte clar că începând de mâine în toată țara stațiile de carburanți și de GPL vor intra într-un sistem de control. Mai mult, unde se vor găsi elemente care ar putea duce la pierderi de vieți omenești, de a pune în pericol oameni, se vor închide activitățile”, a afirmat Ciolacu care a adăugat că Piedone i-a spus că 11 GPL nu aveau autorizație. 

Amintim că în cursul acestei zile general maior Benone Gabriel Duduc, din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că staţia pentru distribuţia GPL din Crevedia a primit trei amenzi în 2020, în valoare totală de 50.000 de lei, iar Adunarea Generală a Acţionarilor a emis la momentul respectiv o hotărâre privind închiderea punctului de lucru respectiv.

El a prezentat istoricul controalelor realizate la compania respectivă, evidenţiind faptul că nu au fost respectate măsurile de siguranţă care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu în anul 2011 şi că a fost utilizată o pompă neomologată.

Stația GPL care a explodat nu avea autorizație și funcționa clandestin.

Doi oameni au murit ca urmare a tragediei, alți 8 se află în stare deosebită de gravă, intubați cu arsuri pe o parte mare din suprafața corpului. Patru pacienți au fost transportați în Belgia și Italia, urmând ca alții să ajungă în Germania și Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel