Scandal de Ziua Europei. Un lider de partid, interzis la Cotroceni

Bogdan Diaconu, candidat al Partidului România Unită la Primăria Capitalei, reacționează după ce Administrația Prezidențială i-a retras acestuia invitația de a participa la recepția oferită cu ocazia Zilei Europei.

"Ziua Europei, Ziua pierderii Independenței

Ziua de 9 Mai este și zi de sărbătoare, dar și zi de doliu. Este celebrarea Declarației de Independență a României de la 9 Mai 1877, dar și ziua în care deplângem pierderea independenței prin asimilarea în Uniunea Europeană. Ca efect direct, autoritățile române nu mai sărbătoresc de câțiva ani Ziua Independenței României, ci doar ziua Europei, adică ziua marelui imperiu care a aglutinat națiunea română. Ce dovadă mai clară vrem a anulării Independenței de Stat a României decât faptul că Uniunea Europeană, noul imperiu, ne obligă la cote obligatorii de imigranți musulmani, iar președintele Iohannis a bătut palma cu președintele Turciei pentru construirea unei mega moschei la București, ceea ce nici Imperiul Otoman nu obținuse?

În acest context, în care președintele Iohannis este mandatarul vasalității României față de UE, față de Cancelarul Angela Merkel, dar până și față de noul sultan al Turciei Erdogan, este de înțeles de ce actualul și temporarul locatar de la Cotroceni a ținut să îmi anuleze invitația pe care o primisem în calitate de parlamentar și de președinte al Partidului România Unită la recepția de astăzi de Ziua Europei. Pentru mine era oricum mai mult un prohod și nu aveam de gând să celebrez nimic, ci doar să deplâng situația de îngenunchere la care clasa politică servilă a condamnat România.

Ceea ce Iohannis nu a înțeles când s-a dus în Turcia este faptul că Angela Merkel l-a trimis să-i plătească peșcheș lui Erdogan o moschee, nu să îl imite pe sultanul Turciei interzicând libera exprimare și aruncând jurnaliștii și criticii la închisoare!

Cred în continuare că România trebuie să-și revendice Independența și să-și respecte Constituția, asumându-și statutul său de stat suveran. Dar acest lucru nu este cu putință sub domnia unor vasali puși peste țară de forțe străine, așa cum este cazul lui Iohannis. Declar în continuare că suspendarea lui Iohannis este o necesitate și un act de igienă al României și că scurtarea mandatului actualului locatar de la Cotroceni reprezintă un act salvator pentru recuperarea independenței și suveranității țării.

De asemenea, în calitate de candidat al PRU la Primăria Capitalei românilor, mă angajez că, dacă voi ajunge Primar General, de 9 Mai în București se va sărbători doar Ziua Independenței românilor, iar ziua imperiului de la Bruxelles, noul Babilon, va fi tratată cu indiferență, așa după cum și merită, fără a cheltui niciun leu din bugetul Primăriei pentru această manifestare" se precizează în comunicatul de presă al Partidului România Unită, semnat de deputatul Bogdan Diaconu, liderul partidului.

Anterior, Bogdan Diaconu a postat și pe Facebook un mesaj acid, legat de același subiect: "Iohannis crede că e pe moșia lui de baron neamț la Cotroceni și mi-a retras invitația de ziua Europei! Pentru mine, ziua Europei e zi de doliu, eu sărbătoresc doar Ziua Independenței României, cea câștigată cu sânge acum 139 de ani, pe care însă ne-am pierdut-o din cauza unor vasali ca Iohannis! Haideți să ne recâștigăm Independența!".

9 MAI, Ziua Europei

În fiecare an, la 9 mai se serbează Ziua Europei, rămasă în istorie și sub numele de "Ziua Schuman".

La 9 mai 1950, la cinci ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, ministrul francez de externe, Robert Schuman, în cadrul unui discurs ținut la Paris, propunea plasarea producției de cărbune și oțel sub controlul unei autorități comune, pentru a se controla în acest fel producția de armament și posibilitatea ca un viitor conflict militar să poată fi evitat, potrivit europa.eu. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Dând curs apelului lui Robert Schuman, statele Beneluxului și Italia s-au alăturat Franței și Germaniei și, la 18 aprilie 1951, a fost semnat Tratatul de la Paris, care instituia Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului (CECO) între Germania, Franța, Belgia, Italia, Luxemburg și Olanda. Aceste state au semnat, la 25 martie 1957, Tratatele de la Roma, care instituiau Comunitatea Economică Europeană (CEE), cunoscută și ca Piața Comună, și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (CEEA, astăzi EURATOM). Atât Tratatul de la Roma, cât și Tratatul CEEA au intrat în vigoare la 1 ianuarie 1958.

Pe parcurs, procesul de integrare economică a fost acompaniat de procesul de integrare politică a statelor membre. Ulterior, la acest complex proiect de construcție europeană s-au alăturat Irlanda, Marea Britanie și Danemarca (1973), Grecia (1981), Spania și Portugalia (1986), Suedia, Austria și Finlanda (1995), în 2004, noi zece state: Cehia, Ciprul, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia, Slovenia, Polonia și Ungaria, în 2007, Bulgaria și România și în 2013, Croația.

Decizia serbării Zilei Europei în fiecare an, la 9 mai, a fost luată de Consiliul European de la Milano, din 1985.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel