Cei doi israelieni arestaţi preventiv pentru că ar fi încercat să strângă informaţii care să o compromită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu au dezvăluit identitatea clientului lor, însă au mărturisit în faţa judecătorilor că este vorba despre o persoană cu influenţă în România, la cel mai înalt nivel în stat, care putea autoriza activităţi de spionaj pe teritoriul țării.
De asemenea, ei au dat mai multe detalii şi despre circuitul datelor colectate despre Laura Codruța Kovesi. Odată adunate, informațiile erau stocate pe stick-uri de memorie şi erau predate unui agent de legătură la Aeroportul Otopeni. Însă, informațiile nu părăseau țara ci erau livrate destinatarului final, scrie Digi24.
Spionii au mai spus că opt persoane apropiate Laurei Codruța Kovesi erau spionate pentru a fi surprinși în timp ce săvârșeau acte de corupție. Dacă erau prinși, informațiile urmau să fie făcute publice pentru a afecta imaginea șefei DNA.
Șeful DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, ieri, că instituția pe care o conduce are indicii cu privire la identitatea celui care a cerut spionarea șefei DNA.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu