Cozmin Guşă, despre scandalul Black Cube: Nu ştim ce se ascunde aici

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat scandalul Black Cube, explicând că, din perspectiva unei reputate agenţii, în România s-a acţionat "provocator", precizând, totodată, că şi aici, şi în străinătate, DNA-ul are şi inamici şi aliaţi.

Cozmin Guşă a analizat, alături de Octavian Hoandră, scandalul Black Cube, în caresunt implicaţi mai mulţi tineri angajaţi de agenţia israeliană pentru a o spiona pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

"E un scandal...e evident că e ceva sofisticat, e clar că la cât de încercată e Black Cube, condusă de ofiţeri cu mare experienţă în manipulări şi contrainformaţii, felul în care s-a acţionat, în România, a fost extrem de provocator. Dacă vrei să spionezi, îţi închiriezi un apartament într-un cartier mărginaş, nu te cazezi la cel mai luxos hotel, nu cheltuieşti bani în fiecare seară la cazino şi nu petreci cu hostesse....Oamenii s-au oferit practic autorităţilor, au dorit să arate "Suntem aici, suntem aici, arestaţi-ne", aşa mi se pare mie. E evident că e foarte gravă situaţia, pentru că e o acţiune a unei firme legate de un stat străin, care o vizezeză pe şefa anticorupţie a statului nostru. Sigur că Iohannis a avut o discuţie, a spus că totul este rezolvat, este şi rolul său acesta. 

Ştiu discuţii din Europa, am prieteni în toate capitalele şi lumea a văzut, a analizat şi s-a mirat. 

Nu ştim ce ascunde mai departe acest scandal. Acum Mossad-ul anchetează Black Cube, nu se ştie ce anchetează, dar faptul că implică vecinătatea şefei anticorupţie din României, acesta e un eveniment şi se vorbeşte puţin, e o luptă subterană care se duce în România. 

Când vorbesc de coaliţia anti-DNA, nu mă refero doar la cei din politică, care votează mereu împotriva DNA în Parlament. Să nu uităm că DNA-ul are susţinătorii săi şi că DNA-ul e cel care a pus sub acuzare miliardari israelieni, care au avut legături directe cu Mossad-ul. Sunt lucruri ciudate, asupra cărora noi, fiind un stat slab, nu ne prea putem exprima. 

Nu ştim ce ascunde scandalul Black Cube, deocamdată", a concluzionat analistul politic.



Follow us: @realitatea on Twitter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel