BEx PNL 28 mai. Rareş Bogdan, solicitare către parlamentari

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Mesajul transmis de către Rareş Bogdan în cadrul Biroului Executiv al PNL de marţi, 28 mai:

"Bună ziua! Bună ziua, dragi foști colegi! Bună ziua, dragi români!

Sunt extrem de încântat că am primit această poziție cheie. Practic, voi reprezenta 14 europarlamentari dar, în realitate voi reprezenta România și interesele României în Parlamentul European, în cadrul grupului Partidului Popular European care numără la această oră 185 parlamentari fiind cel mai mare grup din Parlamentul European, în continuare.

Sigur, înainte de a mulțumi, cu toată deschiderea, cu toată încrederea, cu tot sufletul, celor 2 milioane și jumătate de români care ne-au acordat votul, care au avut încredere în noi, îi asigur pe aceștia că nimic din ceea ce am zis în campanie, nu vom uita. Tot ce am promis, vom face și vom începe chiar din această săptămână, din această zi. Dar, înainte de orice, trebuie să se facă dreptate și dreptatea trebuie să vină cât mai curând pentru cei peste 500 de mii de români umiliți în diasporă. În realitate, fiind umiliți peste 4 milioane și jumătate de români. La urne, în diasporă, s-au prezentat 386 de mii de români. În afara secțiilor de vot au rămas 120 de mii de români.

Estimările sunt că în cazul în care funcționa cum trebuie procesul electoral, am fi avut între 700 de mii si un milion de voturi. Sigur că rezultatele ne arată extrem de clar că două forțe politice, Partidul Național Liberal și a doua forță politică a opoziției, au luat 85% din voturile diasporei iar acest lucru este cât se poate de clar că a dus la blocarea, cu premeditare, a procesului electoral. Este inadmisibil  ca după 4 ani și jumătate de când am întâmpinat aceleași probleme, pentru 340 de mii de români atunci, să se întâmple exact la fel, acțiunea fiind premeditată de către Guvernul României, condus de același PSD și de către Ministerul Afacerilor Externe, condus, din păcate, de același personaj sinistru, care atunci a blocat votul românilor.

Nu au nicio scuză pentru blocarea votului și le solicităm, revenim cu solicitarea de demisie imediată a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, anunțăm depunerea unei plângeri penale împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, cel care se face vinovat de boicotarea votului, de blocarea românilor și de o rușine imensă făcută României. Sunt probleme de imagine înfiorătoare în acest moment, toată presa, la nivel mondial, a preluat cozile groazei. Sunt oameni bătuți, oameni umiliți, oameni luați cu carabinieri, cu Poliția Națională, cu Jandarmeria, oameni loviți de către Jandarmeria din Olanda, oameni care au fost, pur și simplu, luați pe sus din secțiile de vot, din Italia, din Franța, din Olanda, din Germania, din Spania sau din Marea Britanie.

 Acest lucru nu poate să rămână nepedepsit, românii nu au nicio vină și aceștia ne cer, nu răzbunare, ci pur și simplu să se facă dreptate.

De asemenea, solicit tuturor parlamentarilor responsabili, nu doar din Partidul Național Liberal și celelalte forțe ale opoziției, ci tuturor parlamentarilor responsabili să treacă de urgență la deblocarea inițiativei legislative introdusă de Partidul Național Liberal, cu privire la votul prin corespondență și votul electronic, inițiativă care a fost trântită în Senatul României, în luna martie, și care în acest moment se află blocată în Comisia juridică condusă de Florin Iordache, la Camera Deputaților.

Camera Deputaților este for decizional. În cazul în care cei din PSD, ALDE și UDMR, împreună cu minoritățile naționale, au înțeles ceva din votul de duminică și din prezența la vot într-un număr extrem de mare al românilor, suntem convinși că se vor ralia și că vor trece în 48 de ore, prin Comisia juridică, această inițiativă legislativă și de asemenea, apoi o vor supune la vot în Camera Deputaților, Camera decizională.

 Este obligatoriu ca votul electronic și votul prin corespondență să fie introdus în procesul electoral, iar în cazul votului prin corespondență acest lucru trebuie să se întâmple încă de la alegerile prezidențiale. Nu putem să așteptăm încă 6 luni de zile pentru a vedea cum românii vor fi din nou umiliți. Ceea ce s-a întâmplat duminică a depășit în amploare, în umilință și în agresivitatea autorităților ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 4 ani și jumătate. 

Deci, solicităm de urgență demisia lui Teodor Meleșcanu, solicităm ca de urgență votul prin corespondență și votul electronic să fie introdus pe această inițiativă care a făcut tot parcursul în Camera Deputaților și a ajuns să fie blocată în Comisia juridică. Deci, problema votului din diaspora se poate rezolva în câteva zile. Trebuie să existe doar responsabilitate din partea celor care au fost aleși de cetățeni pentru a rezolva această problemă.

Eu vă mulțumesc și dumneavoastră, le mulțumesc foștilor colegi din mass-media, le mulțumesc celor 240.000 de membri ai Partidului Național Liberal, celor 1100 de primari, celor 14.000 de consilieri locali și județeni, care s-au comportat absolut fabulos în această campanie și în ziua de duminică.

 Cele 2 milioane și jumătate de voturi obținute de Partidul Național Liberal, ne arată că PNL, după 82 de ani, a ajuns, din nou, principalul partid al României. Exact aceștia sunt anii de când Partidul Național Liberal a câștigat alegerile.

 De asemenea, este pentru prima dată în 30 de ani, când Partidul Social Democrat a fost învins de un singur partid politic și nu de o alianță sau coaliție. Este un moment istoric pentru România. Este o victorie istorică pentru Partidul Național Liberal și mă bucur enorm că am făcut acest pas și am putut să îmi aduc contribuția la această victorie, beneficiind  încă de la început  de încrederea președintelui PNL, Ludovic Orban.

 Le mulțumesc tuturor și mă înclin în fața celor 2 milioane și jumătate. Îi asigur pe toți cei care nu au votat PNL că îi vom reprezenta în Parlamentul European și tot ceea ce am promis vom face pentru această țară, indiferent de culoarea politică a celor care locuiesc în ea.

 Vă mulțumesc!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel