Beşiktaş, Bursaspor şi Gaziantepspor, suspendate de UEFA din competiţiile europene

besiktas
besiktas

Echipele turcești Beşiktaş Istanbul, Bursaspor şi Gaziantepspor, au fost suspendate de UEFA din competiţiile europene pentru o perioadă de un an, din motive financiare, anunţă presa internaţională.

 Pe lângă suspendare, UEFA a amendat-o pe Beşiktaş cu 200.000 de euro. Forul fotbalistic european a luat aceste decizii după ce a examinat situaţia financiară a clubului în al doilea şi al treilea trimestru din 2011. UEFA consideră că Beşiktaş a încălcat regulile fair-play-ului financiar.

 Echipa din Istanbul, de 13 ori campioană a Turciei, a terminat campionatul pe locul 4 şi era calificată în turul 3 preliminar al Europa League. Acţiunile clubului s-au prăbuşit cu peste 9% la aflarea veştii.

 Preşedintele clubului, Fikret Orman, a declarat că Beşiktaş va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

 Bursaspor, locul 5 în ultimul sezon, care ar fi urmat să joace în turul 2 preliminar al Europa League, a fost sancţionată fiindcă datora bani unui fost jucător, Collins Mbesuma, potrivit unei televiziuni din Turcia, citată de EFE.

 Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care a fost sancţionată şi Gaziantepspor, care a încheiat campionatul pe locul 10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel