Benjamin Netanyahu e „hotărât“ să continue bombardamentele în Gaza, în ciuda cererii președintelui Biden / VIDEO

Benjamin Netanyahu e „hotărât“ să continue bombardamentele în Gaza, în ciuda cererii președintelui Biden  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Benjamin Netanyahu e „hotărât“ să continue bombardamentele în Gaza, în ciuda cererii președintelui Biden / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a decis să continue bombardamentele în Fâșia Gaza, chiar daă președintele Statelor Unite a cerut o detensionare a situației.

Avioanele de luptă israeliene au continuat să lovească Fâșia Gaza în dimineața zilei de joi, 20 mai 2021, deoarece prim-ministrul Benjamin Netanyahu a sfidat apelul Statelor Unite de a căuta o detensionare a situației și încetarea focului. Cel puțin 227 de palestinieni au fost uciși în ultimele 11 zile de violență. Printre cei decedați se numără 64 de copii și 38 de femei.

Miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a discutat despre evenimentele din Fâșia Gaza cu Benjamin Netanyahu, spunându-i acestuia că se așteaptă la „o detensionare semnificativă astăzi pe drumul către încetarea focului”. Totuși, Benjamin Netanyahu a spus că este „hotărât” să continue să bombardeze Gaza până când „obiectivul Israelului este atins”.

Între timp, eforturile diplomatice pentru încetarea focului între guvernanții Hamas din Fâșia Gaza și Israel rămân blocate, Statele Unite continuând să blocheze acțiunea Consiliului de Securitate al ONU în această privință.

Partidul Democrat din SUA, apel la Joe Biden

Peste 130 de membri democrați ai Camerei Reprezentanților SUA au cerut lui Biden să „faciliteze încetarea imediată a violenței” între Israel și Hamas și să „preseze ambele părți pentru a negocia rapid încetarea focului între cele două părți”.

„Alternativa este o tragedie umană care se desfășoară cu dimensiuni inimaginabile”, se spune în scrisoare.

În această dimineață, Israelul a continuat să bombardeze Fâșia Gaza cu atacuri aeriene. O serie de explozii puternice au zguduit teritoriul palestinian. 

Grupul palestinian pentru drepturile omului Al-Haq solicită o anchetă internațională asupra atacului israelian din Gaza, inclusiv asupra jurnaliștilor și a organizațiilor media. Grupul a catalogat distrugerea turnului al-Jalaa, care găzduia birourile Al Jazeera și The Associated Press, printre alte atacuri, drept „ilegală”.

Statele membre ale ONU trebuie să „condamne țintirea nejustificată a Israelului asupra clădirilor media”, a spus Al-Haq, și „să preseze Israelul să trateze urgent și imediat personalul mass-media și clădirile media ca fiind civili protejați și obiecte civile și să le respecte imunitatea umanitară”, se arată în comunicatul AlHaq, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel