Bayern, regina Europei pentru a 6-a oară. Secretul victoriei cu PSG, dezvăluit de antrenorul bavarezilor

Lewandowski, desemnat cel mai bun jucător din 2021, peste Messi și Salah, la Premiile The Best FIFA
Lewandowski, desemnat cel mai bun jucător din 2021, peste Messi și Salah, la Premiile The Best FIFA

Antrenorul formaţiei germane de fotbal Bayern Munchen, Hansi Flick, a afirmat că este 'mândru' de echipa sa după ce a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal, ediţia 2020-2021, în urma victoriei cu Paris Saint-Germain (1-0), duminică seara, în finala competiţiei.

'Sunt mândru de echipă. Atunci când am început în noiembrie (la preluarea funcţiei), eu citeam titluri mari precum: Nu mai este respect pentru Bayern, nu mai este teamă de Bayern. Dezvoltarea acestei echipe în ultimele zece luni a fost senzaţională. Noi am folosit totul în cea mai optimă manieră, inclusiv pauza datorată coronavirusului', a spus Flick.

'Am văzut că Paris era foarte puternică ofensiv, dar noi am jucat cu multă dăruire, cu clasă şi merităm această victorie', a adăugat Hansi Flick. Pentru căpitanul bavarezilor, Manuel Neuer, 'bucuria a fost imensă la fluierul final. Este ce ne-am dorit şi am meritat'.

La rândul său, Thomas Mueller, atacantul lui Bayern, a afirmat că 'este incredibil ceea ce resimţim în acest moment. Noi avem un parcurs extraordinar în spate.'

'Avem impresia că am făcut un drum foarte lung din noiembrie (după concedierea lui Kovac), nu ştiu ce s-a văzut din exterior, dar eu cred că am meritat să câştigăm această finală, pentru modul în care am jucat, dar am avut şi noroc. Însă l-am avut şi pe Manuel Neuer între buturi. Poate nu a fost cel mai bun meci al nostru, dar prea puţin contează analiza, am câştigat cupa'.

Bayern Munchen a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal, ediţia 2020-2021, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în finala jucată pe Estadio da Luz din Lisabona. Bayern şi-a trecut în palmares al şaselea său trofeu în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent (Cupa Campionilor Europeni/Champions League), după ediţiile din 1974, 1975, 1976, 2001 şi 2013. Bavarezii au mai jucat alte cinci finale, în 1982, 1987, 1999, 2010, 2012. Pentru PSG a fost prima sa finală în această competiţie, parizienii cucerind până acum doar Cupa Cupelor. Unicul gol al partidei a fost înscris de atacantul francez Kingsley Coman (59), fost junior al clubului PSG, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel