Băsescu îl atacă pe Chirieac

Traian Băsescu l-a atacat pe Bogdan Chirieac, în urma analizelor pe care editorialistul le-a făcut după întâlnirea dintre Donald Trump și Klaus Iohannis. 

"Nu este o vizită istorică, să nu ne facem iluzii. Este un analist, Chirieac-Motorola, ceva de genul ăsta. A ajuns să fie deșănțat omul în a dezinforma populația," a spus Traian Băsescu la România TV. 

(...)

"Am văzut entuziasmul unor oameni lipsiți de cea mai mică înțelegere a modului în care funcționează România în primul rând și numea asta pe care pretind că o cunosc: Chirieac Motorola care zicea că 'România este sortită de la istorie să fie împărțită și pentru ce vom opta? Pentru Germania sau pentru SUA?' Domle' prostie mai mare ca asta nu poate exista," a continuat Băsescu. 

Potrivit fostului președinte, Germania ar fi bucuroasă ca SUA să se ocupe de securitate la Marea neagră și nu sunt probleme de fond între ”cei doi giganți”.

În ceea ce preivește orientarea geostrategică, Băsescu exclude o axă București-Berlin-Washington și insistă pe ideea axei București-Londra-Washington. În 2005, când a lansat conceptul, Băsescu explica unor apropiați nevoia axei prin celebra analogie cu Marele Licurici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel