Bărbat diagnosticat cu malarie, la Iași. Maladia se transmite prin țânțari

Fotografie de la Jimmy Chan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-parazi-i-animale-parazit-trompa-2382223/
Fotografie de la Jimmy Chan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-parazi-i-animale-parazit-trompa-2382223/

Un bărbat a fost diagnosticat cu malarie, la Iași. Boala se transmite prin mușcătura de țânțar.
 
 

Un bărbat a fost diagnosticat cu malarie, la Iași. Bărbatul în vârstă de 41 de ani s-a întors, la finele lunii iulie, din Camerun. Deoarece prezenta simptome asemănătoare unei viroze respiratorii, acesta s-a adresat medicului de familie care i-a prescris tratament simptomatic. Pentru că starea de sănătate nu i s-a îmbunătăţi după acest tratament, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Paşcani, unde de asemenea a fost supus unei scheme de tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare.

”Este plasmodium falcifarum. Nu este o formă gravă. Pacientul are o stare generală bună. Are tratament”, a declarat, în exclusivitate pentru DC Medical, prof. univ. dr. Carmen Dorobăț.

Cum se transmite malaria

Malaria este o boală acută febrilă întâlnită mai ales pe continentul african şi în ţările subsahariene determinată de infecţia parazitara cu diferite specii de Plasmodium. Boala poate fi întâlnită la toate categoriile de vârstă şi sex însă persoanele cu risc crescut de a dezvolta forme severe de malarie cu potenţial letal, sunt reprezentate de copii până la 5 ani, gravidele şi bolnavii de HIV/SIDA dar şi cei care efectuează deplasări în scop turistic într-o zonă endemică (South America, sub Saharan Africa).

”Cei care circulă în mediu cu risc de a fi înțepați de țânțari, asta înseamnă zonele tropicale și subtropicale trebuie să aibă grijă să facă chimio-profilaxia pentru malarie. Este vorba despre tablete care se iau cu o săptămână înainte de a pleca, pe toată durata șederii și patru săptămâni după. Medicii epidemiologi de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică, fie medicii infecționiști pot prescrie tratamentul.

Toți cei care ar merge în zone cu risc ar trebui să aibă o întrebare în acest sens. Boala nu este contagioasă de la om la om. Ea se transmite numai prin înțepătura țânțarului care poartă acest agent infecțios. Boala nu se poate lua decât în zonele geografice respective la persoanele care nu urmează această chimio-profilaxie”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, Carmen Dorobăț.

VEZI MAI MULTE DETALII PE DCMEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel