Banciu, subiect ”mai important” decât dezbaterile Iohannis-Dăncilă: Să fim iertați de către politicieni

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a început emisiunea de marți seară de la B1 TV cu un subiect care i s-a părut mai important decât dezbaterile lui Klaus Iohannis și Vioricăi Dăncilă.

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu" de la B1 TV, că, potrivit datelor ONU, aproape 28% din populația României are toaleta în curte.

„Să fim iertați de către politicieni că începem cu acest subiect, dar mi se pare de importanță mai națională decât ceea ce s-a disputat la dezbatere și la dezbaterea paralelă sau la contradezbatere. Mie mi se pare un subiect mai aproape de noi. Am văzut niște burtiere, cu titlul valorile noastre sunt cele europene. Nu știu exact ce valori avem noi, dar știu că 28% dintre români au toaleta în fundul curții, deși 19 state europene au această medie vecină cu 0.

Iată un subiect pe care, în această zi măreață, când tronul pe care ne așezăm sau stăm pe vine, depinde de poziție sau loc, capătă o importanță capitală. (...) ONU arată, de asemenea, că, în fiecare zi, 637 de milioane de oameni își fac nevoile în natură. Ei, bine, România este liderul absolut al Europei și al UE, desigur, cu niște procente care nu s-au îmbunătățit foarte mult - 27,7% din populația României trăia, la sfârșitul anului trecut, într-o locuință care nu avea WC în interiorul casei. Procentul este în scădere de la 29,7% față de 2017, însă este de peste zece ori mai mare decât media europeană, care este de 2,1% - medie stricată de România și Bulgaria”, a spus Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel