”Bășcălie” pe seama României. ”Este pur și simplu aruncată în aer”

Foto: Ministerul Economiei
Foto: Ministerul Economiei

Fostul ministru al Comerțului, Energiei și Economiei, Constantin Niță, atrage atenția asupra unei ”bășcălii” din cadrul Ministerului Economiei. 

”După cum am atras atenţia acum câteva saptamâni, activitatea comerţului exterior al României este pur şi simplu aruncată în aer. Spun acest lucru pentru că aşa numita reorganizare a activităţii de comerţ exterior din cadrul Ministerului Economiei este o simulare, o băşcălie”, a scris fostul ministru Constantin Niță pe blog

Deputatul a precizat că ”Practic, nu cred că exista în UE vreo ţară care să aibă o asemenea structură. Numai vorbim de faptul că există o lege privind înfiinţarea Institutului de comerţ exterior care nu este pusă în aplicare. Ministerul se pare că nu are de gând nici să desfiinţeze Institutul, nici să pună ceva în locul acestuia. De asemenea, împărţirea posturilor externe în două categorii şi anume, posturi de promovare şi investiţii străine şi posturi pentru birourile externe ale Ministerului Economiei iarăşi reprezintă o invenţie năstruşnică. Adică aceia care vor lucra în birourile ministerului nu vor putea face promovare pentru a aduce investiţii în ţară sau invers!? Adică 40 de salariaţi vor face promovare şi investiţii, iar ceilalţi 43 vor face reprezentare!? Mai mult, am înţeles că se scot la concurs 37 de posturi. Vom vedem cine participă la aceste concursuri şi care vor fi criteriile de ocupare a acestor posturi. Dacă aceasta este reforma în domeniul comerţului exterior atunci mai bine ar fi să desfiinţăm această activitate care este tratată cu o incompetenţă crasă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel